2009-05-22 14:31:40• hírek • Parajdi Andrea

Foglaljunk helyet a magyaroknak

Történelmi pillanatokat élhetünk meg, ha a magyarság nagy része június 7-én részt vesz az Európai Parlamenti választásokon- véli Csehi Árpád, a Megyei Tanács elnöke, aki bízik benne, hogy a meglévő képviselői helyek közül a magyaroknak is jut elegendő szék.

- Meg kell mutatnunk a magyarországi magyaroknak és be kell bizonyítanunk saját magunknak, hogy az erdélyi magyarság képes az összefogásra. Kora tavasszal megszületett a várva várt egység, Markó Béla és Tőkés László írásban rögzítették a közös céljaikat: az erdélyi magyarság érdekeinek képviseletét. Ez az összefogás akkor lesz igazán hitelesítve, ha a magyar választópolgárok szavazatukkal megpecsételik azt - vázolja Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke miért kell a magyaroknak június 7-én az urnák elé járulnia.

A tanácselnök úgy véli itt a lehetőség, hogy történelmi pillanatokat élhessünk meg azáltal, hogy megmutatjuk az összefogás erejét.

- Láthatjuk a Magyarországi példákat, ahol a politika széthúzza a lakosságot, s azt is felmérhetjük, hogy ebből kifolyólag milyen veszteségek alakulnak ki. Az erdélyi magyaroknak most adott a lehetőség, hogy egy azonos utat válasszanak - fejtette ki Csehi, hozzátette: az a 33 hely, amit Romániának biztosít az Európai Parlament mindenképpen be fog telni, csak rajtunk múlik, hogy az erdélyi magyaroknak hány helyet foglalunk.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: