2015-07-30 17:19:44• hírek • Szatmár.ro

Fógel: mi lesz a VSK-val?

Fógel László a VSK ügyvezető tanácsának összehívását kérte - sok a kérdés a szakosztályok sorsát illetően.

A tanácsos a csütörtökön megtartott rendes, havi városi tanácsülésen szólalt fel. Kérte, hogy sürgősen hívják össze a Szatmárnémeti Városi Sportklub igazgatótanáscát, ugyanis kezdődik a bajnoki szezon, sok szakosztály esetében pedig még az indulás is kérdéses.

"Az egykoron nagyon sikeres női kosárlabdacsapatnak se edzője, se játékosai nincsenek. A röplabdacsapatot is mindenki otthagyta, a bajnokságban VIII.-X. osztályos lányok fognak játszani. A férfi kézilabdacsapat elvileg 4-én kezdi a felkészülést, de célok nincsenek meghatározva, legfeljebb az I.-VIII. hely - a férfi kézilabdabajnokság második vonalában pedig csak nyolc csapat szerepel... Létrejött a cselgáncs szakosztály. Arról volt szó, hogy szatmári sportolókkal létrehozunk egy felnőtt keretet. Most 4-5 aradi játékosunk van, akik a Bukaresti Dinamóhoz is le vannak igazolva. Gyermek-csapat is van, holott ennek a létrehozásáról nem is volt szó. Létrejött a teke-szakosztály is, hiszen a Román Tekeszövetség elnöke nagy beruházást ígért, európai szintű pályák és szálloda létrehozását Szatmárnémetiben. Ebből eddig nem lett semmi. De a tekéseinkre büszkék lehetünk, hiszen az utóbbi időszakban négy aranyérmet hoztak, ketten pedig az országos válogatott tagjai" - válaszolta Fógel László a Szatmár.ro kérdésére.

A tanácsos, aki egyébként az ügyvezető tanács tagja a felesleges pénzköltéseket is nehezményezte. "A VSK elküldött egy sportolót egy versenyre, három edző ment vele" - mondja.

A tanácsülésen az RMDSz frakció azt is nehezményezte, hogy Valeriu Neagu, a klub vezetője olyan kijelentéseket tett a sajtóban, hogy a tanács megszavazta a VSK költségvetését, holott ez nem történt meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: