2011-04-26 16:40:04• hírek • Szatmar.ro

Csak a győzelem az elfogadható

Gyerekjáték, sétagalopp, az év legkönnyebb meccse - gondolhatják a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabdacsapatának szurkolói, tekintettel arra, hogy kedvenceik szerdán (17.00) a sereghajtó Nagyváradot fogadják.

A Körös-parti város csapat az idei szezonban mindössze három pontot szerzett, ami más nyelven azt jelenti, hogy az eddigi 20 fordulóban mindössze egy győzelemre és egy döntetlenre futotta erejéből. Utóbbi ráadásul az ősszel pont a VSK ellen szerezte, a szatmáriak talán szezonbeli leggyengébb produkcióját kihasználva.

Van tehát miért visszavágnia a tabella nyolcadik helyét elfoglaló hazaiaknak, akik azonban tisztában vannak azzal, hogy a sportban soha senkit nem szabad félvállról venni. „Minden mellettünk szól, ám ez azért némileg csalóka, hiszen a váradiak az utóbbi időben felszívták magukat és jól teljesítenek, a Temesvártól is csak a sérültek hiánya miatt kaptak ki. Mindenesetre számunkra csak a győzelem az elfogadható, a fiúk az őszi kellemetlen meglepetésért is szeretnének törleszteni. Jó meccsre számítok, de meggyőződésem szerint a győzelmünk nem fog veszélyben forogni egy pillanatig sem ", nyilatkozta Kereskényi Gábor, a VSK igazgatótanácsának az elnöke. Aki hozzátette: még nem tett le a nemzetközi szereplésre feljogosító hatodik hely megszerzéséről.

A két gárdában mellesleg jócskán akadnak olyan játékosok, akik számára nem idegen a szerdai ellenfél: a VSL oldalán Munea és Osvát Nagyváradról került a nyáron Szatmárra, Libert pedig nagyváradi, míg a másik oldalon Ferent és Istoc játszott korábban a Szamos-parti város csapatában.

Nemzeti Liga, 21. forduló:
Szatmárnémeti VSK-Nagyváradi CSM
Bukaresti CSM-Suceavai Bucovina
Resicabányai UCM-Konstancai HCM (DigiSport, 16.30)
Bákói Stiinta-Steaua
Temesvári Poli-Tg. Jiu-i Pandurii
Nagybányai HC Minaur-Brassói Dinamo
Székelyudvarhelyi HC-Kolozsvári U Transilvania (DigiSport, 18.15)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: