2011-04-20 10:35:34• hírek • Szatmar.ro

Az eredménynél simább siker a Steaua otthonában

Megszerezte szezonbeli második győzelmét idegenben a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabdacsapata, miután a bajnokság 20. fordulójában 36-34 arányú győzelmet aratott a Steaua otthonában.

Bár a végeredmény szoros mérkőzést sejtet, a pályán a szatmáriak fölénye ennél jóval nagyobb volt. A hazaiak csak 6-5-ig és hat percig vezettek, ezt követően a VSK végérvényesen átvette a vezetést. A vendégek védelme és támadójátéka egyaránt jól funkcionált, utóbbi szekcióban elsősorban Savlovschi és Vizsbovszkij remekelt, előbbiben pedig a csapat egésze.

A szünetben a szatmáriak 20-17-re vezettek, a második félidőben pedig már 28-22-re is elléptek a vendégek. A vége kissé izgalmasra sikeredett, de a VSK jobban jött ki a kritikus helyzetekből, így 36-34 arányban nyerni tudott.

„Az odaadással nem volt gond, amennyit ki lehet hozni ebből a csapatból, azt úgy érzem kihoztuk. Ezek a határaink, ennél többre nem vagyunk képesek. A VSK jól játszott, kihasználta hibáinkat, győzelmének jogosságához nem férhet kétség" , mondta a meccs után Nicolae Munteanu, a hazaiak mestere a handbalvolei.ro portálnak.

Palkó János, a szatmáriak mestere némi udvariaskodás után csapata filozófiájáról beszélt: „Kemény meccs volt, a Steauának szüksége lett volna a pontokra, ezért minden szalmaszálba belekapaszkodott. Mi ellenféltől függetlenül minden meccsünket meg szeretnénk nyerni. Ha ez sikerül, akkor jó, ha nem, akkor sincs dráma, megyünk tovább", mondta mester.

Elégedett volt csapata keddi és szezonbeli teljesítményével Mihai Timofte is, aki a nevezett oldalnak már a jövő lehetőségeiről is beszélt. „Sikerült idegenbeli játékunkat ráerőszakolni a Steauára és ez döntőnek bizonyult. Jó munkát végeztünk az idén és némi erősítéssel jövőre még jobbak lehetünk", mondta a handbalvolei.ro portálnak a szatmáriak erőssége.

20. forduló:
Steaua - Szatmárnémeti VSK 34-36 (17-20)
A VSK gólszerzői: Surducan 6, Vizsbovszkij 6, Savlovschi 6, Mateas 6, Savic 6, Timofte 3, Libert 3
Játszottak még: Mates, Munea, Olah, Várady

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: