2016-06-30 16:00:34• hírek • Szatmár.ro

Fógel László vette át ideiglenesen a VSK irányítását - nagy változások jönnek

A Szatmárnémeti Városi Tanács csütörtökön megtartott rendkívüli ülésén több, a helyi tanács munkáját segítő testület összetételéről szavaztak. Döntöttek a VSK-vezetés ügyében is: az elfogadott határozattervezettel fél évre Fógel Lászlót bízták meg a sportklub irányításával.

A napirenden olyan bizottságok személyi összetételéről döntött a tanács, amely a hivatal illetve a tanács napi munkájához elengedhetetlenül szükség van. Két esetben is sürgős volt a döntéshozás: a Városi Sportklub illetve az Olimpia labdarúgócsapata ügyében. Nemsokára kezdődik a bajnoki idény mindkét esetben.

"Nagyon fontosnak tartom, hogy a vezetőtanácsokba és a klubok élére is olyan sportemberek kerüljenek, akik képesek eredményeket elérni, hiszen az elmúlt időszakban ezeket a klubokat lezüllesztették, fizetéseket és munkahelyeket kreáltak különböző személyeknek. Fontosnak tartom az átláthatóságot is, hiszen közpénzek felhasználásáról van szó - ez eddig főleg az Olimpia FC ügyében nem volt jellemző" - mondta Kereskényi Gábor.

Az Olimpia igazgatótanácsába a döntés értelmében nem csak sportemberek, hanem a focicsapat szurkolótáborának a képviselője is bekerült. A következő négy évben az igazgatótanács tagjai a polgármesteri hivatal részéről Catrinel Rat, Magyar Lóránd Bálint és Ciprian Bretan lesznek. A klubelnököt hamarosan a háromtagú taggyűlés választja ki: egy személy képviseli majd a várost, egy személy a megyét és egy személy a csapatot. A polgármester - tekintettel arra a tényre, hogy a másodosztályban már csak egy csoportban, 22 csapat részvételével zajlanak a küzdelmek - a következő idényben reális célkitűzésként a középmezőnyben való bajnokságzárást várja el. "Nem történhet meg az, ami legutóbb, hogy a bennmaradásért kell küzdeni."

A tanácsülés után sikerült megszólaltatnunk Fógel Lászlót, a VSK ideiglenes elnökét is. Ő néhány évvel ezelőtt már betöltötte a tisztséget, akkor a férfi kézilabdacsapat az első ligában vitézkedett, a női kosárlabdacsapat pedig bajnoki és kupadöntőt is játszott.

Fógel szerint első lépésben a sportklub szervezeti felépítését vizsgálják meg, költséghatékonysági szempontból pedig valószínűleg csökkenteni fogják az alkalmazottak számát. A kosárlabda és a kézilabdacsapat számára idén célként az első ligába való feljutást tűzték ki. Továbbá cél a röplabdacsapat megerősítése is.

"Lesznek változások az egyéni sportok esetében is. Ezentúl nem fog egy-egy versenyre 40-50 sportoló elutazni, hanem a legjobb tíz vesz majd részt a megmérettetésen. Persze más is mehet, ha sikerül támogatást szereznie az utaztatására-részvételére. A versenyek esetében pedig elsősorban a román bajnokságokra és kupákra fogunk koncentrálni" - magyarázta az elképzeléseit Fógel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: