2009-07-02 18:24:43• hírek • Parajdi Andrea

Fogadóóra nyugdíjasoknak

Az mindenki számára ismert, hogy áprilisban három százalékkal megnövekedett a nyugdíjpont értéke, azonban arról kevesen tudnak, hogy júniusban újabb nyugdíj-kiegészítésről döntöttek az 1997 és 2001 között nyugdíjba vonultak számára. A nyugdíjpénztár fogadóórái éppen az ilyen információk beszerzésére szolgálnak.

Sabou Eugenia, a Szatmár Megyei Nyugdíjpénztár némrégiben kinevezett igazgatónőjének elmondása szerint, a legtöbb fogadóórán azzal a kérdéssel találkozik, hogy mi alapján számítsák ki a nyugdíjpontok értéket, illetve az is gyakori, hogy a nyugdíjasok arról sem tudnak, hogy mikor mennyivel növekszik a nyugdíjuk.

Az igazgatónő elmondta Szatmár megyében 4790 nyugdíjast érint a kormány azon döntése, hogy júniustól számítva megnöveli az 1997 és 2001. március 31 között nyugdíjba vonult személyek jövedelmét, amennyiben azok az első, vagy második nyugdíjkategóriába tartoznak.

Az első csoportba azok tartoznak, akik egész életükben kemény fizikai munkával keresték kenyerüket, a másodikba minden más „könnyebb" szakmát besorolnak, ezeken kívül pedig külön kategorizálják a rokkantnyugdíjasokat is.

„Számtalan olyan bonyolult dolog van, amelyekről sem médiában, sem közleményekben megfogalmazva nem lehet megfelelően tájékoztatni az érintetteket, éppen ezért hetente három nap fogadóórát tartunk, ahol bárki, bármilyen kérdésére közvetlenül kaphat választ." -nyilatkozta az igazgatónő, aki elmondta, júniusi hónapban közel kétszázan fordultak hozzá különböző problémával.

A Szatmár Megyei Nyugdíjpénztár igazgatónője, Sabou Eugenia hétfőn és kedden 10 és 13 óra között tart fogadóórát, szerdán pedig 11 és 13 óra között az igazgató-helyettes áll a nyugdíjasok rendelkezésére, a Vasile Lucaciu út 4-6 szám alatt található intézmény székhelyén. A kezelési jegyekkel kapcsolatos intézkedéseket hétfőn, szerdán és pénteken 9 és 13 óra között lehet elrendezni.


Új időpontba szervez fogadóórát a Szatmár Megyei Nyugdíjpénztár.
Sabou Eugenia, a Szatmár Megyei Nyugdíjpénztár igazgatónője új időpontban hirdette meg a fogadóóráit


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: