2012-02-23 12:24:04• hírek • Kocsis Zoltán

Főépítészt keres Szatmárnémeti

Főépítészt keres Szatmárnémeti városa, az érdeklődők a Köztisztviselők Országos Hatóságának bukaresti székhelyén jelentkezhetnek március közepéig - derült ki a polgármesteri hivatal internetes oldaláról.

A Szatmár.ro megkeresésére Ilyés Gyula polgármester elmondta, hogy Szatmárnémeti immár két éve keres főépítészt, ez a tisztség ugyanis azóta betöltetlen. Mivel az elmúlt versenyvizsgákra senki sem jelentkezett, a tisztséget azóta ideiglenes kinevezéssel látja el valaki. Jelen esetben Veronica Pop.

A kérdésre, hogy mi is a főépítész feladata, a polgármester elmagyarázta, hogy tulajdonképpen ő koordinálja az urbanisztikai tevékenységet, ő vizsgálja meg és állítja ki az építkezési engedélyeket, ő felel az urbanisztikai kérdésekben.

Mivel Veronica Pop nem rendelkezik megfelelő képesítéssel, így ő nem töltheti be ezt a tisztséget, csak ideiglenesen. Most lejárt az ideiglenes kinevezése, a város pedig újabb versenyvizsgát írt ki. A jelentkezőknek a Köztisztviselők Országos Hatóságának bukaresti székhelyén kell leadniuk jelentkezésüket és itt kell megjelenniük március 13-án az írásbeli vizsgán, majd 21-én az interjún. A vizsgabizottságban helyet kapnak a Hatóság valamint a Szatmár megyei prefektúra és a szatmárnémeti önkormányzat képviselői is.

Ha valaki Szatmárnémeti főépítésze akar lenni, annak elsősorban rendelkeznie kell építészeti egyetemi diplomával, valamint közigazgatásból vagy menedzsmentből elvégzett mesterivel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: