2011-10-21 12:00:17• hírek • Kocsis Zoltán

Focizd át a telet Csengerben!

A tél közeledtével a Kárpátmedence időjárási körülményei miatt néhány hónapos szünet vár a labdarúgókra, legalábbis azokra, akik a szabad ég alatt űzik az emberiség legszebb játékát. A teremben viszont most kezdődik a fő szezon és Csenger város sportcsarnoka igazán erősen indít: két nagyszabású bajnokságot is szerveznek.

Az egyik gyakorlatilag átöleli a téli hónapokat, hisz november végén kezdődik és márciusban ér majd véget. A SZI-ZO Sportmánia elnevezésű pontvadászatra a szervezők november 2.-ig várják a csapatok nevezését a határ mindkét oldaláról. Határérték nincs, a benevezett csapatok számától függ, hogy hány meccsen lépnek pályára az együttesek és a mérkőzések számától függ a nevezési díj is. Szilágyi Sándor főszervező elmondta, hogy volt már olyan év, amikor csak nyolc csapat volt, de olyan is, amikor 32-en neveztek.

A mérkőzésekre péntek esténként kerül majd sor, egy-egy meccs 2x25 percet tart. Egyszerre öt mezőnyjátékos és egy kapus léphet pályára csapatonként, de a keret összesen 16 futballistát tartalmazhat. A tervek szerint külön mezőnyben küzdenek majd az igazolt játékosok és külön az amatőrök.

December elején kerülhet sor a Szatmár Kupára is, amelyre a történelmi Szatmár vármegye valamennyi településének vagy klubjának csapatait várják. A kikötés, hogy a játékosok vagy az adott klubok igazolt játékosai legyenek, vagy az adott településen lakjanak.

Az elképzelések szerint több helyszínen is amolyan regionális selejtezőket rendeznének (példának okáért Szamoskrassó máris jelezte, szívesen otthont adna az egyiknek), majd a döntőre a Csengerben, a városi sportcsarnokban kerülne sor. Erre a bajnokságra november végéig (25.-ig) várják a nevezéseket.

A szervezők a 0036-30-680-1172-es telefonszámon és a csengercsarnok@gmail.com e-mail címen várják a csapatok jelentkezését illetve bővebb információkkal is itt szolgálnak..

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: