2012-06-04 15:41:45• hírek • Szatmár.ro

Focivarázs Kaplonyban az összefogás jegyében

Vastaps fogadta a legnépszerűbb magyar labdarúgóklub, a Fradi játékosait Kaplonyban.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Német Demokrata Fórum helyi szervezeteinek közös rendezésében vasárnap kora délután került sor a község labdarúgópályáján a Ferencvárosi Torna Club és a helyeik öregfiúk-csapatainak találkozójára. Közel ezer torokból tört fel a „hajrá Fradi!" és a „hajrá Kaplony!" felkiáltás, amikor is többek között Lipcsei Péter, Mátyus János, Horváth Ferenc kifutott a gyepre.

Kovács Jenő nagykárolyi polgármester, valamint Keizer Lajos társaságában nyitotta meg a mérkőzést Tóth Imelda kaplonyi RMDSZ-es polgármesterjelölt. Azt kérte a jelenlévőktől, hogy a meccsen buzdítsák a Fradi, valamint a helyi játékosokat egyaránt, s majd június 10-én szavazzanak a Szövetség listáira és jelöltjeire, hogy közösen dolgozhassanak Kaplonyért.

Stílusosan „hajrá Fradi!" és a „hajrá Kaplony!" felkiáltásokkal zárta mondandóját - amit persze óriási tapsvihar jutalmazott. Nagykároly elöljárója rövid hozzászólásában kifejtette, hogy mind egy község, mind egy város irányításához igen nagy szervezési készség szükségeltetik. Ennek okán jó szívvel ajánlja a kaplonyiak figyelmébe Tóth Éva Imeldát: „ő tud tervezni, tud szervezni, tud vezetni, ezért nagyon jó polgármestere lehet Kaplonynak!" - nyomatékosította.

A kaplonyi fúvósok a himnuszokkal szolgáltak, majd a labda zsonglőrjei lett a főszerep. Bebizonyosodott, hogy a fradisták még mindig igen magabiztosan kezelik a labdát. Rendre olyan labdákat küldte egymásnak, amelyet a focinyelvben ekként szokás jellemezni: szeme volt. Nos, ennek megfelelően több alkalommal is mattolták a hazaiak védelmét. Mindazonáltal a kaplonyiak sem maradtak alul. S lényegében nem is a gólok száma számított, hiszen a lelkes közönség egyaránt nagy-nagy örömmel fogadta mindegyik találatot.

Sokan voltak kíváncsiak az öregfiúk-meccsre

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: