2018-04-25 11:45:24• hírek • Közlemény

Focitornával emlékezünk a két egykori kollégára, barátra

Immár a második alkalommal szervezik meg a Fodor István–Romász János-emléktornát. Ezúttal a két kiváló újságíró egy kedves települése látja vendégül a főhajtás-focizást: Kaplony.

Szinte felfoghatatlan, hogy már több mint hét éve nincs közöttünk Fodor István, de lassan már annak is három éve, hogy nem üdvözöl mindig mosolyogva Romász János. Többek voltak ők, mint kiváló újságírók. Sokkal többek. Kiváló barátok és kiváló emberek!


Fodor István 2011. február 12-én baráti foci után lett rosszul és sajnos már nem tudták megmenteni az életét. Adta magát, hogy emlékét baráti focibajnoksággal őrizzük, aminek egyik fő szervezője Romász János volt. Ám Romász Jánost 2015. július 25-én rövid, de annál agresszívabb betegséget követően magával ragadta a gyilkos kór. Rodrigót és Jani bátyát, ahogy barátaik szólították, szólítottuk, sok minden kötötte össze – ezek közé tartozik a foci szeretete. Emléküket ezért nem is őrizhetnénk méltóbb módon, mint labdarúgással.


A második Fodor István–Romász János-emléktorna helyszíne tehát Kaplony lesz, az ottani sportterem. A szervezők összesen nyolc csapatot hívtak meg. A játékosok többsége még élénk emlékeket őriz Rodrigóról és Ketyóról – ez volt Romász Jani másik beceneve.


A tornán a házigazda Kaplony mellett Pusztadaróc, Mikola, Kálmánd, Halmi, RMDSZ, református Papok, valamint természetesen az FC Sajtó méri össze a focitudását. A nyolc csapatot két négyes csoportba osztják, a mérkőzések reggel 10 órakor kezdődnek, s előreláthatóan késő délutánig tartanak majd. A tornát természetesen követi majd a harmadik félidő, azaz lesz alkalom kötetlenebb formában emlékezni a régi szép időkre... Mindenkit nagy szeretettel várnak a május 5-i, azaz szombati eseményre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: