2009-04-21 12:28:58• hírek • Szatmar.ro

Focireform Magyarországon

Az MLSZ a csapatok számának csökkentésétől reméli a színvonal és a nézőszám emelkedését.

Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke egy olyan tervezetet dolgozott ki, melyben csökkentené az első három osztályban szereplő egyesületek számát, ettől remélve a színvonal és a nézők számának emelkedését.

Ezek szerint a jelenleg 16 csapatos NB1 mezőnyét 12 részvevőre csökkentenék, melyben az egyesületek az eddigi két alkalom helyett négyszer csapnának össze egy idényben és az utolsó helyezett esne ki. Ez a modell nagyban hasonlít az osztrák Bundesligához, ahol tíz csapat szintén négyszer találkozik egymással. Hasonlóképpen Skóciában is 12 klub alkotja az első osztályt, ezek az alapszakaszban háromszor csapnak össze. Itt azonban van egy rájátszás, amelyben az első hat és az utolsó hat csapat kizárólag egymás ellen mérkőzik meg egyszer.

 

Az NB2-ben a két darab 16 csapatos pontvadászatból egyet csinálnának, amelyben 20 együttes szerepelne majd. A harmadik vonalban az eddigi hat csoport helyett csak négyet indítanának.

A tervezet nagy pozitívuma az érték-és tőkekoncentráció lenne, amely azonban negatívan érintené azon kis csapatokat, akik ezen változások miatt egy szinttel lentebb kényszerülnek. Kérdéses továbbá, hogy az első osztályban lejátszandó 44 fordulóra hogyan szakítanának időt. Mivel az éghajlat miatt a téli pihenőt nem lehet megkurtítani, két megoldás marad: a nyári szünet rövidítése illetve a hétközi fordulók. Ez azonban egy újabb kérdést vet fel, méghozzá a nézők számát illetően: nyáron a meleg és a szabadságok miatt kérdéses részvételük, míg a hétközi fordulók iránti alacsonyabb nézőszám Európa többi részében is érzékelt jelenség.

A tervezetet a következőkben a labdarúgásban érintettek vitatják majd meg, a végleges döntés pedig május közepén vátható.

2010-től 11 ellenfele lesz a Ferencvárosnak?

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: