2009-04-21 12:07:54• hírek • Gozner Gertrud

Focirajongásból vágta fel az ereit

Az ünnepek alatt hat öngyilkossági kísérlettel találkoztak az orvosok, ezek közül hárman gyógyszert vettek be, míg mások valamilyen eszközzel próbáltak meg véget vetni az életüknek.

A legérdekesebb történet egy foci-rajongóval esett meg, a férfi megbántva érezte magát amiért kedvenc csapata vesztésre áll, ezért egy késsel a bal karján felvágta az ereit. A sebet gyorsan összevarrták, és a 37 éves férfi még aznap hazatérhetett az otthonába.

51 személyt emésztési panaszokkal kezeltek, 11-en valamilyen agresszió áldozatai voltak, 11 személynél kullancscsípést regisztráltak, hét embert a kutyák haraptak meg, öten lettek közúti baleset áldozatai voltak és heten kerültek a sürgősségire súlyos alkoholos állapotban.

 

Egyébként országos statisztika szerint a nők is egyre gyakrabban kerülnek túlzott alkoholfogyasztás miatt a sürgősségire, sőt, ebben az évben több nőt mint férfit vittek be az ügyeletre. Az orvosok mindezt azzal magyarázzák, hogy a nők nincsenek hozzászokva a nagy mértékű alhoholfogyasztáshoz, ezért könyebben kerülnek kómaközeli állapotba.

Április 18-án délután egy négyéves gyermeket szállítottak be a Sürgősségi Osztályra súlyos fejsérülésekkel és többszörös arccsont-törésekkel. Mint kiderült a gyermeket egy ló rúgta meg, és még aznap átszállították a kolozsvári klinika idegsebészeti osztályára.

A nők is egyre gyakrabban kerülnek alkoholfogyasztás miatt a sürgősségire

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: