2009-03-12 12:39:32• hírek • Parajdi Andrea

Focipálya gyerekeknek

Két kisebb méretű focipálya építését tervezi Szatmárnémetiben a hollandiai testvérváros, Zutphen vezetősége. Az egyiket a 17-es, míg a másikat a Solidaritatii lakónegyedben alakítják ki.

Konkrét elképzelések még nincsenek arra, hogy pontosan milyen futballpályát kap Szatmárnémeti a Zutpheni partnerektől, csupán annyi biztos, hogy mindkettő azonos standard alapján készül el.

A tervek szerint, kis mérete ellenére kiváló helyszíne lesz a gyerekek különböző sportjátékainak. A kisgyerekek uniós normáknak megfelelően, egy biztonságos környezetben játszhatnak.

Ilyés Gyula polgármester örvendetes ténynek tartja, hogy most, amikor a város játszóterek építésére nem tud pénzösszeget elkülöníteni, a zutpheniek saját költségükön oldanak meg egy hasonló beruházást. A tervezett focipályák egyébként a 17-es, illetve a Solidaritatii lakónegyedekben kerülnek kialakításra.

Zutphen és Szatmárnémeti kapcsolata nem újkeletű, hiszen már a hetvenes évek eleje óta testvérvárosi szerződés köti össze a két települést. Ez az együttműködési kapcsolat szerteágazónak mondható, hiszen több területen tevékenykedő szakemberek számára biztosítottak találkozási és egyben tapasztalatcserélési lehetőséget. Ezek mellett a közösen lebonyolított projektek száma sem elenyésző.

Azt is érdemes megemlíteni, hogy a Zutphen-ben működő, nagy tapasztalattal rendelkező Sutphene Alapítvány kezdeményezésére, a két város 2007-ben létrehozott egy közös alapítványt, azzal a célkitűzéssel, hogy idősek otthonát létesítsenek és működtessenek városunkban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: