2013-05-27 10:47:21• hírek • refszatmar.eu

Focimeccsel is erősítették az együvétartozást

A Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület Szamoskrassón a helyi református egyházközséggel és önkormányzattal karöltve határon átívelő programot szervezett, mely ismét megerősítette azt a tudatot, hogy Szatmár Vármegyében lévő reformátusok együvé tartoznak. Lelkipásztorok és hívek jöttek el az alkalomra a határ mindkét oldaláról.

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület képviseletében Dénes István Lukács generális direktor, élesdi lelkipásztor igehirdetésében rámutatott arra, hogy a közös értékek ott vannak a mindennapi emberek szívében, csak elő kell hozni.

Fülöp István fideszes parlamenti képviselő és Sipos László helyi lelkipásztor köszöntő szavai után Végh Balázs Béla adjunktus előadásában a hitről beszélt, mint arról a megtartó erőről, ami ma is meg tudja menteni Európát, és éltetni tudja azt a helyes úton.

A konferencia záró akkordjaként a lélek és a szellem táplálása után a test edzéseként futballmeccsre került sor, ahol a magyarországi Szatmári Református Egyházmegye és a partiumi Szatmári Református Egyházmegye lelkipásztorainak focicsapatai mérkőztek meg egymással.

Ebből a szempontból nem bizonyultak jó házigazdának a helyiek, ugyanis 11-7 arányban legyőzték a magyarországiakat, akik nem kell sokat várjanak a visszavágóra, hiszen pénteken a Kárpát-medencei Református Lelkészkupán Debrecenben ismét összekerülhet a két csapat. Amúgy pedig a „zöldasztalnál", a szeretetvendégség ideje alatt, jóhangulatú beszélgetés során a két csapat megegyezett abban, hogy a végeredmény valójában döntetlen volt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: