2008-11-09 13:24:23• hírek • Szatmár.ro

Focigálát rendeztek Nagykárolyban

A Victoria mostani csapata és az öregfiúk közötti mérkőzés ünnepélyes momentummal kezdődött szombat délután: a nagykárolyi stadion füvén a megyei 2-es számú szenátori körzet RMDSZ-es jelöltje, Günthner Tibor végezte el a kezdőrúgást.

A jelölt az eseményről a következőket nyilatkozta honlapunknak: - Jól tudom, hogy minden nagykárolyi sportbarátnak gyorsabban ver egy kicsit a szíve, amikor azt a nevet hallja: Victoria. A város sorsa összenőtt ezzel a csapattal: a legtöbbeknek az apja, nagyapja is itt állt évtizedekkel ezelőtt a pálya szélén, ha a fiúk  játszottak. És nem számított, hogy éppen szakad az eső, vagy fúj a szél. Egy volt a fontos - az, hogy a fiúk nyerjenek, és az, hogy ez az egész dolog egy nagy közösségről szólt minden időben. Arról, hogy valakik összetartoznak és egy cél lebeg a szemük előtt: az, hogy városuknak, csapatuknak hírnevet szerezzenek.

Vannak olyanok, akiknek pályafutását, sorsát, egy életre meghatározta a Victoria, és játékosként legendává nőttek, nem csak helyi, de magasabb szinteken. Ki tudná feledni a nagykárolyiak közül a Steuában is megfordult Pintér Sanyi, vagy Helvei, Pusztai, a későbbi Olimpiás Keizer Lajos, esetleg az új idők nagykárolyi sztárja, Bikfaly játékát? Silviu Lung,  legendás kapus is itt kezdte pályafutását, ezt is tudja minden futballdrukker.

Örökre bevésődtek ezek a nevek a nagykárolyi sportkedvelők szívébe, bizonyítékául annak, hogy a városban mindig voltak és remélhetőleg lesznek olyanok, akik nem hagyják, hogy kárba vesszenek a hagyományok, hogy elkallódjanak a helyi tehetségek, és esetleg a régi közösségi szellemből is átörökítenek valamit a mai ifjak számára is.

Ezért fontosak az ilyen rendezvények. Ezért jó, ha öregebbek és fiatalok egy közösséget alkotva felidézik a régmúltat és megbeszélik a jövő tennivalóit. Csak üdvözölni tudom a kezdeményezést, és csak remélni tudom azt, hogy november 30-án is hasonló közösségi szellemben mennek el szavazni öregek és fiatalok. Itt, Nagykárolyban is. Mert rajtunk, Önökön múlik, hogy labdába rúghatunk-e a következő négy évben is a politika pályáján, vagy bosszankodva, a cserepadról figyeljük csak, hogy mások hogyan futballoznak a sorsunkkal.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: