2011-10-31 09:20:34• hírek • Kocsis Zoltán

Pályára futó huligán ütötte le a Steaua védőjét

Elképesztő és megdöbbentő, a harmadik világ dzsungelviszonyait idéző jelenetek zajlottak le vasárnap késő este a Petrolul Ploiesti - Steaua román labdarúgó bajnoki mérkőzésen. A találkozót a folyamatos rendbontások miatt a szünetben félbe kellett szakítani.

Az első félidő végén, a 44. percben, két hazai „szurkoló" futott be a pályára. Egyikőjüket a biztonságiak megállítottak, a másik viszont akadálytalanul jutott a játékosok közé és ököllel arcul vágta a gyanútlan George Galamazt. A Steaua védője összeesett, a huligán pedig tovább futott, összecsapva a játékostársát megbosszulni készülő Novak Martinoviccsal.

A játékvezető a szurkoló megütéséért, jogosan bár, de mégis abszurd módon, piros lapot mutatott fel Martinovicsnak és a befutót szintén megrúgó Razvan Stanca kapust is kiálította.

A találkozó ezt követőn folyatódott, a vendégek pedig kettős emberhátrányban is növelni tudták az előnyüket: a nagykárolyi Eric Bicfalvi még a 36. percben szerzett vezetést a bukarestieknek, az első félidő ráadásában pedig Mihai Costea tizenegyesből volt eredményes. Ezután a hazaiak egy petárdával megdobták a Steaua válogatott kapusát, Ciprian Tatarusanut, ami már sok volt Robert Dumitrunak és lefújta a találkozót.

A prahovai sajtó szerint a huligán egy fémből készült, az ujjakra húzható ún. bokszerrel ütötte meg Galamazt, akit azonnal kórházba szállítottak, ahol hallási problémákra panaszkodott. Szintén a helyi média szerint ugyanez az alak tavaly is befutott a pályára egy másodosztályú mérkőzésen és megütötte Alin Lubát, a Tricolorul Breaza futballistáját.

A szurkolók erőszakos magatartásához sok minden hozzájárul. Ilyen például a román labdarúgás legmagasabb köreiben évek óta állandósult feszültség, az indulatok és az alpári megnyilvánulások állandósultak hétről hétre. A civilizálatlan szurkolói magatartás egyik okaként gyakran szokták felhozni a civilizálatlan szurkolási körülményeket, a stadionok rossz állapotát is. Csakhogy Ploiestie-en alig néhány hete adták át a 20 millió euróért épített, 16.000 néző befogadására alkalmas Ilie Oana stadiont. Ám van, amit húsz millió euróért sem lehet megvenni, ezek pedig a civilizált nézők.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: