2012-07-24 14:33:47• hírek • MTI

Focidömpinggel indul az olimpia a Dunán

Bár a XXX. Nyári Olimpiai Játékok hivatalosan a július 27-i megnyitóval veszi kezdetét, az olimpiai sportesemények sorozata már korábban, július 25-én elstartol.

A közmédia csatornái az olimpia minden fontos eseményét igyekeznek megmutatni, így nem maradhat ki a labdarúgás sem, éppen ezért a Duna Televízió műsorára tűzte szerdán 18:55-kor élőben az Egyesült Államok-Franciaország női, csütörtökön 16:40-kor a Spanyolország-Japán, 18:55-kor az Egyesült Arab Emirátusok-Uruguay, 21:40-kor a Brazília-Egyiptom és vasárnap 21:40-kor pedig a Nagy Britannia-Egyesült Arab Emirátusok férfi labdarúgó mérkőzéseket. A közvetítések kommentátorai Menczer Tamás, Faragó Richárd, Matuz Krisztián és Knézy Jenő lesznek.

A labdarúgó-mérkőzéseken és a megnyitón kívül, július 29-től a Duna is bemutatja "a lényeget". Az olimpia ideje alatt minden reggel 8.05-től 9.25-ig 80 perces összefoglalót ad az előző nap legfontosabb eseményeiről.  Ezt követően a nézők 9.35-től 10.27-ig 52 perces stúdióbeszélgetést láthatnak, valamint minden nap kibővített, friss sporthírekkel szolgál a csatorna 19.20 illetve 23.30 perces kezdettel. A Duna World az olimpia alatt, minden nap 5-7 óra közti időtartamban, éjfél után ad sportösszefoglalókat a határon túli, a tengerentúli és a hazai, későn fekvő nézőknek.

Egyesült Államok-Franciaország női labdarúgó mérkőzés szerdán, 17:55-kor a Dunán.


A mínusz kettedik nap igazi csemegét tartogat, hiszen pályára lép az amerikai női labdarúgó-válogatott, minden idők legeredményesebb női válogatottja. A sikercsapat statisztikája egyszerűen elképesztő. Eddig kétszer nyertek női labdarúgó-világbajnokságot (1991 és 1999) és háromszor olimpiát (1996, 2004, 2008). A meghívásos foci vébét, az Algarve kupát eddig tizennyolcszor rendezték meg, és ebből nyolcszor az amerikai lányok nyertek.

Olimpián négyszer vettek részt, ebből hármat megnyertek és egyszer ezüstérmet szereztek. A sors érdekes fintora, hogy ezzel az eredményükkel taszították le a trónról Magyarországot, ugyanis a futball olimpiai aranytábláján a magyar válogatott vezetett minden összehasonlításban a 3 arany, 1 ezüst, 1 bronzból álló gyűjteménnyel. Magyarország egyébként a férfi aranytáblát még mindig vezeti az olimpiák történetében!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: