2008-09-10 18:54:27• hírek • Szatmar.ro

Foci és autóverseny egyszerre

Az ötlet már 2003-ban megszületett: egy olyan autóverseny-sorozatot létrehozni, amelyben a legismertebb focicsapatok autói versenyeznek.

Az elképzelés azonban nehezen valósult meg, de 2008 tavaszán a részt venni szándékozó egyesületek bemutatták autóikat, miközben a versenysorozatot a Nemzetközi Automobil Szövetség a saját égisze alá vette. A Superleague Formula névre elkeresztelt versenysorozatban végül tizenhét klub autója vesz részt: Milan, Liverpool, Anderlecht, Roma, Dortmund, Corinthians, Tottenham, Porto, Olympiakosz, Galatasaray, Flamengo, Rangers, PSV, Sevilla, Basel, Beijing Guan, Al Ain.

A kluboknak semmit nem kell fizetniük, csak arra kérték őket, hogy a nevüket adják az autókhoz. A projekt mögött álló barcelonai cég reményei szerint a sorozat négy-öt éven belül profitáló is lehet, amennyiben sikerül a csapatok szurkolóit kivinni a versenyekre.

Az autók karosszériáját a amerikai Champ Car versenysorozat beszállítója, a Punoz készíti, míg a 4,2 literes, 720 lóerős, 12 hengeres motorokat a Menard szállítja. A versenysorozat augusztus 31 és november 23. között zajlik majd, hat helyszínen: Donington Park (Anglia), Nürnburgring (Németország), Zolder (Belgium), Estoril (Portugália), Vallelunga (Olaszország), Jerez (Portugália).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: