2017-03-22 15:10:38• hírek • MTI/AP

Foci Vb - Brazília lehet az első kijutó

Az egyedülálló módon eddig valamennyi vb-n részt vett brazil labdarúgó-válogatott biztosíthatja elsőként a helyét a jövő évi tornán a 2018-as, oroszországi világbajnokság selejtezősorozatából.

Az öt vb-címmel szintén rekorder brazilok akár már csütörtökön csatlakozhatnak a házigazda oroszokhoz, amennyiben győznek Uruguayban, de a továbbjutáshoz a forduló további eredményeinek is számukra megfelelően kell alakulniuk. A montevideói rangadón egyik gárda sem számíthat meghatározó csatárára, ugyanis a hazaiaknál Luis Suarez eltiltás, míg a vendégeknél Gabriel Jesus lábujjtörés miatt nem léphet pályára.

A legeredményesebb futballválogatott sikerében óriási szerepe van a tavaly kinevezett új szövetségi kapitánynak, Titének, akivel mind a hat eddigi selejtezőmérkőzését megnyerte az együttes Dunga menesztését követően. Amennyiben Brazília a soron következő, 13. fordulóban matematikailag nem biztosítja be részvételét, erre lehetősége lesz kedden, amikor Paraguay együttesét látja vendégül Sao Paulóban.

A brazilok jelenleg 27 ponttal vezetik a tízcsapatos kvalifikációs sorozatot, néggyel megelőzve Uruguayt, továbbá héttel Ecuadort és Chilét, amelyek még a biztos részvételt jelentő harmadik és negyedik helyen állnak.

A legutóbbi vb-n döntős Argentínára sorsdöntő találkozók várnak, ugyanis jelenleg csak az interkontinentális pótselejtezőt jelentő ötödik helyről várja a folytatást, ráadásul mindössze egyetlen ponttal előzi meg Kolumbiát. Lionel Messi és csapata szerdán Chilével találkozik Buenos Airesben, győzelemmel riválisa elé kerülne, viszont vereséggel nagyon lemaradna, ráadásul üldözője, Kolumbia is megelőzheti.

Dél-amerikai vb-selejtezők:
13. forduló:
csütörtök:
Kolumbia-Bolívia, Barranquilla 21.30
péntek:
Uruguay-Brazília, Montevideo 0.00
Paraguay-Ecuador, Asunción 0.00
Venezuela-Peru, Maturin 0.30
Argentína-Chile, Buenos Aires 0.30
14. forduló:
kedd:
Bolívia-Argentína, La Paz 22.00
Ecuador-Kolumbia, Quito 23.00
szerda:
Chile-Venezuela, Santiago de Chile 0.00
Brazília-Paraguay, Sao Paulo 2.45
Peru-Uruguay, Lima 4.15

Az állás: 1. Brazília 27 pont, 2. Uruguay 23, 3. Ecuador 20 (22-16), 4. Chile 20 (21-17), 5. Argentína 19, 6. Kolumbia 18, 7. Paraguay 15, 8. Peru 14, 9. Bolívia 7, 10. Venezuela 5

A dél-amerikai zónából négy csapat közvetlenül szerez jogot a világbajnoki részvételre, az ötödik helyezett pedig pótselejtezőt játszik az óceániai régió legjobbjával.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: