2010-01-21 11:23:07• hírek • Parajdi Andrea

Fő az elővigyázatosság

A fiatalok munkavállalásának szabályairól és kockázatáról tájékoztatják a középiskolásokat annak a szimpózium-sorozatnak a keretében, amelyet a Szatmár Megyei Diákok Tanácsa, a Szatmár Megyei Munkaügyi Felügyelőség, a MMS Consulting Kft. és a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség közösen szervezett meg.

Január 18 és 22 között szakemberekből álló csoport tart előadásokat Szatmárnémeti több középiskolájában, hogy a 16 és 18 év közötti fiatalokban tudatosítsa a munkavállalás feltételeit és az esetleges rizikókat. A nyári szünet idején egyre több diák igyekszik valamilyen szezonális munkát elvállalni, hogy egy kis pluszpénzhez jusson.

Mindazok, akik törvényes keretek között próbálnak munkába állni, nem árt ha kellően tájékozottak afelől, hogy milyen elvárásaik lehetnek a munkaadójukkal és a munkakörülményekkel kapcsolatosan, illetve, hogy milyen törvények vonatkoznak a fiatalok munkavállalására.

A szimpózium szervezői eddig már három középiskolát kerestek fel: a Ioan Slavici Főgimnázium, a Doamna Stanca Főgimnázium, valamint a Mihai Eminescu Főgimnázium diákjainak tartottak előadást. Csütörtökön és pénteken még az Unió Technikai Kollégiumba, a Gh.Dragos Közgazdasági Líceumba és a I.C.Bratianu Technikai Kollégium kívánnak eljutni.

A találkozókon részt vesz Morar Iris Adina, a Szatmár Megyei Diákok Tanácsának elnöke, Sasu Cristian, a Szatmár Megyei Munkaügyi Felügyelőség igazgatója, Les Crina, tanfelügyelő, illetve Morar Mircea, a MMS Consulting Kft. általános igazgatója. A diákoknak így lehetőségük nyílik arra, hogy a bennük felmerülő kérdésekre szakemberektől kapják meg a választ.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: