2009-02-02 17:03:11• hírek • Parajdi Andrea

Fő a biztonságos közlekedés

A jövő hónapban, a balesetmentes közlekedés megteremtésének céljából számtalan munkálat veszi kezdetét a megyei utakon, és azok közvetlen környezetében.

A Szatmár Megyei Tanács kiemelten fontos kérdésként kezeli a megyei közutak karbantartását, s a biztonságos közlekedés feltételeinek biztosítását.

Miután a megye költségvetését jóváhagyják, számtalan munkálat veszi kezdetét az egyes útszakaszokon. Hozzálátnak az útszéli kövezésekhez, az árkok kitisztításához, az utak melletti bozótok lenyírásához, és a decemberben elkezdődött útburkolati jelek felfestése is folytatódni fog.

-Már minden munkálatot kilicitáltunk, s a szükséges szerződéseket is megkötöttük, csupán a költségvetésünk elfogadását kell megvárnunk, amely majd meghatározza mennyi összeget tudunk fordítani ezekre a munkálatokra - tájékoztatott Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke.

A tavalyi évben 180 km megyei útszakaszt modernizált a Megyei Tanács, amelyek közül ezidáig körülbelül 50 kilométeren sikerült felfesteni az útburkolati jeleket. Márciusban tovább folytatódik a jelzések felrajzolása, s az idei év első felében minden felújított útszakaszt ellátnak útburkolati jelekkel - mondja a tanácselnök.

A balesetmentes közlekedés megteremtésének céljából számtalan munkálat veszi kezdetét a megyei utakon.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: