2009-09-08 16:54:35• hírek • Szatmar.ro

Flottát alakíthat a Mercedes

A következő szezonban akár öt istálló is Mercedes motorral versenyezhet.

A Forma1 2010-es szezonjában 13 istálló indulhat majd, a dolgok jelenlegi állása szerint pedig nem kizárt, hogy ebből öt is Mercedes motorral száll harcba. A stuttgartiaknak élő szerződésük van ugyanis a McLarennel és a Force Indiával, míg a BrawnGP-vel tárgyalnak a hosszabbításról. Ugyanakkor egyre többet hallani arról, hogy a Williams és a Red Bull is a svábok erőforrásaira hajt.

A Motorsport-total.com honlap szerint Sir Frank Williams a Mercedes vendégeként részt vett a DTM legutóbbi, Brands-Hatch-i futamán, ahol a motorszállításról is tárgyalhatott a Mercedes vezetőivel.

Bár a lap is spekulatív jelleggel említi az eshetőséget, az kétségtelen, hogy több érv is elősegítheti a megállapodást. Egyrészt Norbert Haug, a Mercedes motorsport-igazgatója már régóta a McLarenhez szeretné vinni Nico Rosberget. Ebben az esetben a Williams megkaphatná a DTM-sorozatban a svábok színeiben versenyző Paul di Restát. Könnyen lehet, hogy angoloknál mindkét hely megürül, mivel a Toyotával kötött szerződés lejárta Nakadzsima Kazuki williamses pályafutásának a végét is jelentheti.

Ami pedig a Red Bullt illeti, már bejelentették, hogy a szezon végén szakítanak a Renault-val (mely gyár neve a Williams esetében is felmerült már) és szívesen versenyeznének sváb erőforrással.

„Nem sürget minket semmi, még nem tudjuk, mikor jelentjük be a döntésünket", reagált a helyzetre a minap Norbert Haug, a Mercedes motorsport-igazgatója.



Rosberg lehet a kulcs a McLaren és a Williams között


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: