2011-05-02 22:59:01• hírek • Piros Christa

Florida, a Paradicsom

A hetvenes-nyolcvanas évekig a legunalmasabb államnak tartották az Egyesült Államokon belül, hiszen szinte csak nyugdíjasok lakták. Az évezred végére azonban nagyon is megváltozott a kép: ma már a legvonzóbb hely, elsősorban a legfiatalabbak számára.

Az idegenforgalmi csábítás trükkjeinek töménysége megdöbbentő. A legcsekélyebb apróságra is figyelve szerveznek meg mindent, ami a vendég tökéletes elkábításához szükséges. Leírhatatlanul sok, hihetetlen méretű attrakció várja Floridában az odalátogatókat. Ezek közül is kiemelkedik a Disney World. Felépítése megváltoztatta a korábban mocsarairól, alligátorairól és narancsültetvényeiről ismert állam arculatát.

Miami

Az Amerikában kevéssé ismerős magyar meglepődve kérdi az orlandói repülőtér méretét látva: mindez egy „vidámparkért"? Igen, évente sok millió ember keresi föl Orlandót, de a Disney World nem egy park, hanem sok. Külön parkot kaptak a mesék, a nemzetek, a tudományok, a jövő bemutatása. A látogatót is bevonják a játékba, hiszen úgy teljesebb az élmény. Mindegyik parkhoz legalább egy nap kell, hogy bejárjuk, kipróbálhassuk. Utána jöhet a Universal stúdió, ahol végignézhetjük az ebben a stúdióban készült filmek forgatási trükkjeit, kaszkadőrök bemutatóját.

Miami

Floridában a természet és az élővilág is koncentráltan figyelhető meg. Sea world, Seaquarium, ciprusok kertje, örökzöldek parkja, bokrok kertje, delfin- és bálna show, lepkepark - hogy csak egy párat említsünk. A technika iránt érdeklődők biztosan nem hagyják ki a Kennedy űrközpontot, ahol az űrkutatás történetét mutatják be.

Miami

Esti program lehet a vadnyugati vacsora-show, a kaszinózás, és az élő zene, legyen szó akár egy hatalmas koncertteremről, vagy egy pubról, ahol country-zenészek húzzák a talpalávalót.

Miami

Az állam fővárosa ugyan Tallahassee, de legnagyobb városa Miami, amely nem egyetlen város, hanem több, különálló részből áll. A felhőkarcolók uralta Miami Beach például nem téveszthető össze Little Havannával, vagy Little Haitival. Igen, itt él a kubau és haiti menekültek döntő többsége. A lakosok nagy része spanyol ajkú, és nem is tud angolul. A feliratok, az ügyintézés a rendőri intézkedés is spanyolul folyik. Megint más a környezete a Coconut Grove-ban, ahol a művészvilág bohém hangulata dominál. Ez a hely az építészet, a képző- és iparművészet iránt érdeklődők önálló úti célja is lehet.

Miami

Miamiban érdemes hajóra szállni: ez az ország legnagyobb személyforgalmi kikötője. Innen indulnak a hajós körutak: yachtok és hatalmas, luxus óceánjárók, amelyek a Karib-tenger különböző szigeteit járják be, közben non-stop szórakoztatják az utasokat. A szárazföldről nehéz elképzelni ezeknek az óceánjáróknak a méreteit, jobb híján maradjunk az adatoknál. Az igazi luxushajó 8 vagy 10 emeletes, 2300 utast szállít, akik ellátásáról és szórakoztatásáról 1000 fős személyzet gondoskodik. A hajón úszómedencék, tenisz-, squash- és minigolfpályák nyújtanak sportolási lehetőséget, de számtalan kaszinóban, étteremben, bárban és üzletben is el lehet tölteni az időt.

Miami

Tippek, információk:
Az állam egy nagy kiterjedésű félszigeten fekszik a Mexikói-öböl, az Atlanti-óceán és a Florida szoros között.
Éghajlat: párás meleg, szubtrópusi
Időeltolódás: -6, -7 óra
Megközelítés: repülővel
Pénznem: USA dollár
Árszínvonal: drága

Miami

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: