2012-05-11 15:41:03• hírek • Szatmár.ro

Fleseriu: siker az ezüstérem is

A bajnokság végeredménye: 1. Targoviste, 2. Szatmárnémeti, 3. Arad, 4. Marosvásárhely, 5. Gyulafehérvár, 6. Temesvár, 7. Craiova, 8. Alexandria, 9. Sportul Studentesc, 10. Rapid, 11. Kolozsvár, 12. Brassó, 13. Nagyvárad, 14. Bukaresti Olimpia, 15. Iasi, 16. Sepsiszentgyörgy.

Másodszor is ezüstérmes lett a szatmári női kosárlabdacsapat. Dan Fleseriu edző elégedett.

Mint már megírtuk, második helyen végzett a VSK az élvonalbeli női kosárlabdabajnokságban - a döntőben összesítettben 3-0 arányban kaptak ki a három győzelemig tartó párharcban a Targoviste ellen. Fleseriu lányainak a mérlege így két ezüstérem két egymást követő évben, azelőtt egyszer negyedikek, az első szezonban pedig harmadikként zártak. S bár simának hangzik a 3-0-s eredmény, a szatmári lányok egyenlő ellenfeleik voltak a Dambovita megyeieknek, mindháromszor az utolsó negyedben fogyott el az erő, a koncentráció.

- A lányok megmutatták, hogy bármikor fel tudják venni a versenyt, papíron sok minden a Targoviste mellett szólt, a kispadjuk is hosszabb volt, ennek köszönhetően a hajrát jobban bírták erővel. Ha mi próbáltunk elmenni, akkor tudtak válaszolni is, és a végén mindig fordítottak. Nem hiszem, hogy már indulásból lett volna esélyünk a bajnoki címre, de egy győzelmet mindenképpen megérdemeltek volna a lányok - nyilatkozta Fleseriu.

Fleseriu: egy kiegyenlített bajnokságban ezüstérmesnek lenni szép eredmény

A következő bajnokságban is Szatmárnémetiben edzősködő Dan Fleseriu szerint siker az ezüstérem, mert a bajnokság meglehetősen kiegyenlített volt, az alapszakaszban pedig komoly gondjai voltak a VSK-nak: több játékos sem hozta az elvárt teljesítményt.

A VSK idénybeli kerete:
Claudia Pop, Ane Marie Parau, Amra Mehmedic, Shanika Freeman, Khadijah Whittington, Monica Ivan, Orosz Andrea, Mészáros Anita, Rada Giurgiu, Mészáros Izabella, Szmutku Renáta, Nagy Anita, Diana Moldoveanu.
A csapatot idényközben hagyták el: Melissa Washington, Andrea Walker, Larissza Jaburova, Staretta Allen.
Edző: Dan Fleseriu. Szakosztályelnök: Florin Muresan. Klubelnök: Fógel László. Igazgatótanácsi elnök: Kereskényi Gábor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: