2012-05-10 20:15:45• hírek • Kocsis Zoltán

Vége! Idén is ezüstérmes a VSK!

A tavalyi ezüstérem után idén is a második hely jutott a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapatának, miután a harmadik meccsen is vereséget szenvedett a Targoviste ellen. Noha a mérkőzés nagy részében vezetett, a csapat nem bírta el a pocsék második és negyedik negyedet - 59-69 arányú vereség lett belőle.

A szatmáriak a három győztes meccsig tartó döntő első két összecsapását egyaránt elvesztették Targovistében (64-49, 70-62) és azzal a tudattal léptek pályára az Ady Endre utcában, hogy győzniük kell, amennyiben életben akarják tartani bajnoki reményeiket. Dan Fleseriu az Orosz Andrea, Annemarie Parau, Shannika Freeman, Khadijah Whittington, Amra Mehmedic felállásban küldte harcba csapatát, Freeman pedig rögtön egy hárompontos dobással megadta az alaphangot a frenetikus szurkoláshoz. Hatalmas hőfokon éget a VSK, Parau és Freeman egyik jó támadást vezette a másik után, míg Whittington a labdaszedésben és a küzdelemben jeleskedett. A szatmáriak már 27-14-re is vezettek, az első negyed vége pedig 27-17 volt.

A rövidke pihenő után Parau és Freeman dobott gyorsan négy pontot - majd a negyed végéig semmi! Szerencse, hogy legalább a védekezés működött, így a Targoviste is csak 12 pontig jutott, minek következtében 31-29-es szatmári vezetéssel vonultak öltözőbe a csapatok.

A harmadik negyed elején Mehmedic gyorsan megtörte a ponttalanságot, a játék képe pedig már-már az első játékrészt idézte. A két amerikai légiós kosaraival nyolc pontos előnyre tett szert a VSK és ezt meg is tartotta az újabb szünetig - 54-46-ot mutatott ekkor az eredményjelző.

A negyedik negyed elején a Targoviste gyorsan dobott öt pontot, amire Whittington válaszolt egy kétpontossal. Az újabb szatmári kosárig hosszú perceket kellett azonban várni, miközben a Targoviste előbb egyenlített (56-56), majd három és fél perccel a vége előtt át is vette a vezetést (56-58). Az utolsó néhány percben ráadásul a bírói páros is adott némi hátszelet a vendégeknek, akik 64-58-ra, majd 66-59-re elléptek. A vége 59-69 lett oda.

A Szatmárnémeti VSK csapata ezzel az eredménnyel egy újabb ezüstéremmel bővítette éremkészletét és megismételte tavaly szerzett második helyezését. Figyelembe véve, hogy az alapszakaszban sokszor erősen döcögött a szekér, ezt akár meglepetésként is elkönyvelhetjük.

Szatmárnémeti VSK - Targoviste 59-69 (27-17, 4-12, 23-17, 5-23)
A VSK pontszerzői: Freeman 18, Whittington 14, Orosz 11, Parau 10, Mehmedic 6
játszottak még: Mészáros Anita, Monica Ivan, Rada Giurgiu
A Targoviste pontszerzői: Zserzserunova 20, Givens 18, Coker 14, Ciocan 9, Kovacsevics, Diaconu 4




Fleseriu mester a második helyezett csapatnak járó kupával

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: