2013-04-23 17:23:43• hírek • Szatmar.ro

Fleseriu: ha képességeink szerint játszunk, nyerhetünk

Egyik legjobbja, Shannika Freeman nélkül próbálhatja meg kivívni a döntőbe jutást a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata a szerda délután Aradon sorra kerülő mérkőzésen. Mivel az első meccset az Arad (72-57), a másodikat pedig a VSK (65-57) nyerte meg, a szerdán 19.00 órakor kezdődő összecsapás dönt arról, melyik együttes jut be a döntőbe.

Dan Fleseriu, a VSK edzője szerint Arad az meccs esélyese: egyrészt, mert otthon játszik, másrészt, mert agresszív a játéka, harmadrészt pedig, mert a bírók is „vigyáznak" rájuk. „Az első meccsen gyengén ment a játék, de ha a csapat a képességeihez mérten játszik, akkor győzhetünk. Az esélyek az Arad mellett szólnak, mivel tapasztaltabb együttes és hazai pályán is játszanak, nekünk pedig ebben a szezonban inkább itthon ment jobban. Az ICIM nagyon-nagyon agresszíven játszik, és mivel csak hatan vannak, a bírók még kímélik is őket, hogy ne pontozódjanak ki. Mindenesetre megpróbálunk mindent a döntőbe jutásért", jelentette ki a szakember.

Fleseriu és a VSK dolgát megnehezítheti, hogy a jelek szerint Shannika Freeman nem gyógyul fel a vasárnap szerzett izomsérüléséből és nem tudja vállalni a játékot. „Nagy veszteség, de nélküle is nyerni megyünk, habár az Arad az esélyesebb. A vasárnapi győzelem nagy önbizalmat is adott a lányoknak, így optimisták vagyunk" - nyilatkozta Florin Muresan szakosztályvezető.

Ami az aradi felet illeti, Dan Moraru edző a feszültségre panaszkodik, Marcel Urban elnök pedig a közönségben bízik. „Nagy a nyomás rajtunk, nagy a feszültség! Ahhoz tudnám hasonlítani a helyzetünket, mikor egy túlfeszített húron zenélünk, és az minden pillanatban elszakadhat. Azonban a hazai pálya előnyét ki kell használnunk, és én bízok a csapatban", fogalmazott Moraru.

„Az idény legfontosabb mérkőzése következik, amely egy egész bajnoksággal felér. Aki veszít, búcsút inthet a döntőnek, de én meg vagyok győződve arról, hogy a lányok mindent megtesznek a fináléba kerülésért" - mondta Urban.

A szerdai mérkőzésen a VSK-t a szatmári drukkerek is buzdíthatják, ugyanis a klub egy autóbuszt indít, amely 13.30-tól indul a székesegyház előtti parkolóból. Jelentkezni még lehet Calin Tatar versenyszervezőnél a 0749-096119-es telefonszámon.

A másik elődöntőben szintén harmadik meccs lesz, a címvédő Targoviste a Gyulafehérvárt fogadja.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: