2013-04-16 18:48:07• hírek • Szatmar.ro

Fleseriu a belső harcokra, Morariu a sérülésekre panaszkodik

A második elődöntőre április 21-án, vasárnap 18.00 órakor kerül sor az Ady Endre utcában. Amennyiben szükség lesz rá, a harmadik találkozót ismételten Aradon rendezik április 24-én, szerdán.

A Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata megismételné a tavalyi bravúrt és pályahátrányból kiejtené az Aradot az országos bajnokság elődöntőjéből. Ezzel zsinórban harmadszor jutna be a döntőbe.

A finálé felé vezető első lépést szerda este 20.00 órai kezdettel tehetik meg a lányok: ekkor kezdődik ugyanis Aradon az első elődöntő, melyet a szurkolók a DigiSport2 csatornán élőben megtekinthetnek.

A két gárda természeten már összemérte erejét az alapszakaszban, akkor mindkét csapat hozta saját hazai meccsét: a VSK 81-75-re nyert Szatmárnémetiben, az Arad pedig 82-63-ra a Maros partján. A negyeddöntőben a szatmáriak izzadtak meg jobban, hisz egy 62-51 arányú győzelem és egy 65-57-es, hosszabbításos vereség után harmadik meccsre kényszerültek az Alexandria ellen. Itt viszont már nem volt apelláta: Dan Fleseriu mester lányai 84-61-re diadalmaskodtak.

„A mostani elődöntőbe kerülés volt a legnehezebb, mivel egész idényben gondjaink voltak, főleg a klubon belül. Ahelyett, hogy az ellenfelekkel csatároztunk volna, a saját embereinkkel kellett hadakoznunk. De remélem az Arad elleni elődöntős összecsapásokon a csapat úgy teljesít vagy még jobban, mint az Alexandria elleni harmadik találkozón. Azt a párharcot meg kellett volna nyernünk két meccsen, így több időnk lett volna a pihenésre" , jelentette ki Fleseriu.

„A VSK számára kimagasló teljesítmény, hogy ötödik éve az ország legjobb négy csapata közé jutott, ez még az Aradnak és a Targovistének sem sikerült. Én remélem, hogy Aradon sikerül megtennünk az újabb lépést a finálé felé, ha már eddig eljutottunk, csak ez lehet a célunk. Mindenkiben megvan az akarat, hogy többet teljesítsen, és ilyenkor el kell felejteni minden gondot, minden kosaras a klub mellett önmagáért is játszik. Az ICIM igen erős ellenfél, és ez nemcsak egy tétmérkőzés, hanem nagy presztízsmeccs is számukra" - tette hozzá Florin Mureşan szakosztályelnök.

Alaposan megizzasztotta a VSK-át az Alexandria

A másik oldalon is van gond az elődöntők előtt, nem is kevés: Dan Moraru vezetőedző különböző okok miatt csak hat játékosára számíthat: „Egy nehéz mérkőzés vár ránk, ugyanis gyakorlatilag hat játékosra számíthatok. Milovanovics és Cutaş a térdműtéteik után még felépülőben vannak, Mercea, Moraru és Craciun pedig mégiscsak cserejátékosok. Cristina Ciocan is közölte velem, hogy nem lenne képes megfelelni az elvárásoknak egy ilyen mérkőzésen, és ezért nem fog játszani. Tehát nagyon jól be kell osztanunk az erőnket, és előnyt szereznünk a második szatmári meccsre."

A másodedzőként is tevékenykedő Ciocan az aradi sajtó szerint nem akar szülővárosa ellen játszani. Az újságírók rajta kívül Morarut és „kóstolgatják": „Az igaz, hogy Milovanics és Cutas harcképtelenek, Craciun, Moraru vagy Mercea pedig nem tud helytállni ilyen színvonalon, de Morarut senki nem kötelezte arra, hogy azt nyilatkozza az idény előtt: a klub történetének legerősebb keretével rendelkezem" - írta a sportarad.ro honlap.

A másik ágon a Targoviste a Gyulafehérvárral csap össze a döntőbe jutásért.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: