2014-05-20 12:53:41• hírek • Szatmár.ro

Flashmobbal kezdődött az idei Kölcsey Napok

Egész héten színes programok, tanár-szülő-diák sportrendezvények, buli, szabadtéri bál és számos egyéb színes rendezvény zajlik a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban a 2014-es Kölcsey Napok keretében. A rendhagyó megnyitót kedden a nagyszünetben tartották.

A kölcseys diákok minden korosztályának lesz kedvére való program a Kölcsey Napok négy napja alatt, s persze a szülők és a tanárok sem maradnak ki a rendezvényekből. A Kölcsey Napok hivatalos megnyitóját kedden a nagyszünetben tartották, amikoris Pataki Enikő igazgatónő köszöntötte az iskola udvarán összegyűlt több mint nyolcszáz diákot. "A Kölcsey Napok értetek vannak, a programok nektek szólnak, ezért remélem, hogy minél többen ott lesztek majd a rendezvényeken" - mondta Pataki.

Ezt követően ismertette a rendezvénysorozat programját, majd jött a momentum, amely igazán különlegessé tette a megnyitót. Már az igazgatói köszöntő ideje alatt szív-alakba rendeződve vártak a diákok - ez is az egyik fontos része volt a beszédet követő villámcsődületnek. A diákok hátat fordítottak a színpadnak, majd vezényszóra háromszor megfordultak, mindahányszor jobb kezüket felemelve felfelé mutató hüvelykujjukat mutatták a "Kölcsey" felkiáltás mellett.

A Kölcsey napok programjában kedden focikupa szerepel - ezen fiú és lánycsapatok is pályára lépnek. A házigazdák mellett részt vesznek a kupán a Nagykárolyi Mezőgazdasági Líceum, a Református Gimnázium, a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont és az Avasfelsőfalui Szaklíceum csapatai is. A programban szerepel még egy angol nyelvű vetélkedő is, amelyet Shakespeare születésének 450. évfordulója alkalmából rendeznek meg.

Szerdán rendezik meg a kölcseys diákok Tudományos Diákköri Konferenciáját. Emellett lesz informatikai-verseny, német nyelvű előadás, a kémia-szaktanteremben megismerkedhetnek a diákok a mindennapok kémiájával, lesz magyar nyelvi vetélkedő és izgalmasnak hangzik az Érdekes kísérletek bemutatója a fizika szaktanteremben is.

Csütörtökön Dsida Jenő szavalóversenyt tartanak az iskola dísztermében és lesz német nyelvű szavalóverseny is. Az iskola udvarán sportrendezvényeket fognak tartani, ott lesz a pöttöm-mentor staféta, tanár-diák focimeccs, kosármeccsek és itt díjazzák majd az iskola legjobb sportolóit. Lesz tanár-szülő-diák kosármeccs is és 20 órától pincebulit tartanak a Köfedisz szervezésében.

Pénteken 11 órakor az iskola udvarán lesz a Bolond ballagás, nyílt napot is fognak tartani, majd délután következik a diákgála, este pedig a szabadtéri bál, amelyen Henter Ambrus fog zenélni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: