2017-07-01 14:06:48• hírek • Szatmár.ro

Fizetős lesz a parkolás a Mileniului utcában

Az utcában lakók panasza nyomán változik a helyzet az utcában – a pontos dátum még nem ismert.

Szűk utca lett a szatmárnémeti Mileniului utca, főleg a George Cosbuc utcai kereszteződéstől kezdődően a büntetésvégrehajtó intézet épületéig. Amióta egyirányú lett a forgalom, azóta reggeltől délutánig szinte nem is lehet parkolóhelyet találni az útszakaszon, egy autó és egy kerékpáros már nehezen  tud közlekedni ezen a részen.

Ebből lett elegük az utcában lakóknak, akik aláírásokat is gyűjtöttek azért, hogy alátámasszák: a számukra igen komoly gond megoldását várják. Ugyanis amellett, hogy megállni sem tudnak a házuk előtt, sok esetben a kapubejáratok előtt is parkoló autókat találnak és be sem tudnak hajtani saját házuk udvarára. Ha pedig épp szabadon hagyták az autósok a bejáratot, a hely sokszor annyira szűk, hogy a szemközti oldalon parkoló autók miatt lehetetlen kihajtani az udvarból.

A lakók kis oszlopok kihelyezését kérték a polgármesteri hivataltól, hogy így „védjék” ki és behajtási lehetőségüket. Ezt azonban nem hagyta jóvá a közlekedésbiztonsági bizottság.

A Szatmár.ro Maskulik Csaba városmenedzsert kérdezte meg az ügyben, aki tudott a kérésről és elmondta az önkormányzat által megvalósíthatónak tartott megoldást. Az útszakaszon a kapubejáratok elé az úttestre felfestett jelzések kerülnek, de nem csak a bejáratba, hanem fél-fél méterre tőle, mindkét irányba. Emelett tervezik az útszakasz fizetős parkoló-zónához való csatolását is, így valószínűleg jobban meggondolják majd az ügyeiket a városközpontban intézők, hogy otthagyják-e órákra az autójukat az illető szakaszon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: