2016-12-15 09:19:11• hírek • MTI

Fizetéslevonással büntették a mentővel fenyőt szállítót

A mentőszolgálat közleménye szerint három hónapon át 15 százalékos fizetéslevonást kap a férfi.

Felrobbantotta az internetet az a Szatmárnémetiben készült fotó, amelyen egy fenyőfát szállító mentőautó látható. A Facebookon hozzászólók egy része szerint felháborító az eset, mások szerint nem kell jelentőséget tulajdonítani neki, mert egy betegszállításra használt autó látható a képen, és nem egy olyan, amellyel életet menteni mennek a mentősök. A fényképet egyébként az a Dr. Calin Culcean fogorvos osztotta meg elsőként a legnagyobb közösségi oldalon, aki nemrég tiltakozó akciót is szervezett a Szatmár Megyei Kórház sürgősségi osztálya elé, miután egy fiatalembert bevittek a sürgősségire, majd hazaküldték, néhány napra rá pedig életét vesztette.

A fenyőfát szállító mentőautó ügyében a Szatmár Megyei Mentőszolgálat is megszólalt. Eljárást indítottak az ügyben, az autót nem megfelelően használó autóst pedig három hónapon keresztül 15 százalékos fizetéslevonással büntetik.

„A SM 39 AMB rendszámú gépjármű egy A1-A2 típusú mentőautó, amely minimális felszereltségű, főleg olyan páciensek szállítására használható, akik felügyeletet igényelnek a szállítás során", írja a közlemény. Hozzáfűzve, hogy a C2 és a B1-B2 típusú autókkal lépnek közbe vészhelyzetekben.

A közlemény arra is kitér, hogy az eset kapcsán egyetlen betegnek sem kellett többet várakoznia az ellátásra, a 112-es egységes segélyhívószámra érkező bejelentések esetében minden esetben ki tudtak menni a helyszínre és el tudták látni a pácienseket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: