2012-08-17 14:22:50• hírek • Póti Orsolya

Fizetéses helyekre is várják a továbbtanulókat

A Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium az új tanévtől három éves általános orvosi asszisztens képzést indít. Mint megtudtuk, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség augusztus 17-én az államilag támogatott helyek mellett 30 tandíjas hely indítását is jóváhagyta.

Az ősztől induló nappali tagozaton 30 diák tanulhat tandíjmentesen szakmát. Az államilag támogatott harminc hely ugyan már betelt, de a nagy érdeklődésre való tekintettel egy másik, tandíjas képzés indítását is jóváhagyta a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség - tudtuk meg Pataki Enikőtől, az iskola igazgatónőjétől.

A fizetéses helyeket körülbelül húszan már elfoglalták, és közel tíz szabad hely várja a jövendő egészségügyi asszisztenseket. A beiratkozókat a pótérettségi után várják a Kölcsey Ferenc Főgimnázium titkárságán.

A beiratkozáshoz szükség van egy beiratkozási kérvényre, a születési bizonylat másolatára és eredetijére, a személyi igazolvány másolatára és eredetijére, névváltoztatás esetén a házassági bizonyítvány eredetijére és másolatára, az érettségi diplomára, vagy a 12. osztály elvégzését igazoló oklevélre, a IX-XII/XIII. osztályos jegyek kivonatára és egy orvosi igazolásra. A dokumentumok másolatait a bizottság tagja hitelesíti az eredeti alapján.

A képzés keretében az elméleti és a gyakorlati órákat a Szatmár Megyei Kórházban, a West Medica Klinikán és a Koral Klinikán tevékenykedő szakképzett orvosok és asszisztensek tartják majd, és a képzés beindításához szakmai tapasztalatával hozzájárul Dr. Átyim Pál kémia szakos tanfelügyelő is.

A tandíj éves összegét még nem állapították meg a képzés szervezői.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: