2014-03-14 17:02:12• hírek • Kocsis Zoltán

Fizetésemelést és ingázási támogatást kapnak a pedagógusok

Több mint tizenöt millió lejt költ majd Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala a tanügyi alkalmazottak bérének megemelésére, jelentette be Dorel Coica polgármester és Radu Roca alpolgármester. Emellett a tanárok ingázási támogatást is kapnak, hangzott el a pénteki sajtótájékoztatón.

A tanügyi alkalmazottak - pedagógusok és a kisegítő személyzet - ingázási támogatására idén 122.600 lejt fordít az önkormányzat. Hogy ez hány alkalmazottat érint, még körülbelül sem tudta viszont megmondani Coica és Roca. A szintén jelen lévő Csintalan Csaba, a Vasile Lucaciu Általános Iskola igazgatója köszönetét fejezte ki, mondván: ez egy olyan segítség, amiért az elmúlt hat évben eredménytelenül lobbiztak a tanügyi alkalmazottak.

Egy másik bejelentés szerint az önkormányzat 15.422.000 lej fizetésemelést fizet a megyeközpont tanárainak. Mindezt kártérítésként, amiért a 2008-as kormányváltás előtti kabinet egyik utolsó lépéseként 50%-os fizetésemelést hagyott jóvá a tanügyi kádereknek. A következő kormány viszont ezt hatályon kívül helyezte, ám sok pedagógus pert indított és nyert meg a kormánnyal szemben.

A sajtótájékoztató nem maradt tragikomikum nélkül sem. „A kártérítés fedezeteként 15 ezer 422 lejt különítünk el", jelentette be Roca. „Az 15 millió 422 lej, nem 15 ezer", helyesbített Coica a sajtó hitetlenkedését látva. Érdekesség, hogy a város költségvetésében eredetileg 69 millió lej volt elkülönítve a tanügyi káderek fizetésére...

Mivel idén Szatmárnémeti ad otthont az információs technológia tantárgyverseny országos szakaszának, ezért az önkormányzat 90.000 lej fejében 60 új számítógépet vásárol, amelyeket a verseny után a polgármesteri hivatal apparátusában dolgozók használhatnak majd.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: