2010-05-19 00:20:25• hírek • Szatmar.ro

Hazai pályán úszott el a bronz

Egy katasztrofális harmadik negyednek köszönhetően érem nélkül marad idén a VSK.

Nem sikerült megvédenie bronzérmét a Szatmárnémeti VSK női kosárlabda-csapatának, miután hazai pályán 77-64-es vereséget szenvedett a Sepsiszentgyörgy ellen. Mivel a székelyföldi gárda az első meccset odahaza 76-74-re megnyerte, az előző két év ezüstje után ezúttal egy bronzéremmel zárta a pontvadászatot.

Bizakodva várták a szatmáriak a visszavágót, mivel az első, idegenbeli meccset csak egy fatális véletlen (Ciocan utolsó másodperces hármas kísérlete kifelé pörgött a gyűrűből) következtében bukták el. Csakhogy a csapat teljesítménye ezúttal elmaradt a várakozásoktól, ennek köszönhetően az első negyedben egy kivételtől eltekintve (13-10) mindig a Sepsiszentgyörgy vezetett. A második negyed is pocsékul indult a VSK számára, ám a lányok a végén kivágtak egy 14-0-ás sorozatot, aminek köszönhetően mindössze egy pontos hátránnyal (38-39) vonulhattak az öltözőbe.

A szünet azonban nagyon rosszkor jött a VSK számára, mivel a harmadik játékrész katasztrofálisan sikerült és ez el is döntötte a bronzérem sorsát: a szatmáriak ekkor mindössze 9 pontot dobtak, míg a háromszékiek 22-t.


Hét meccsből a hatodikat nyerte meg a Szentgyörgy a VSK ellen idén
Hét meccsből a hatodikat nyerte meg a Szentgyörgy a VSK ellen idén


Egyénekre lebontva elmondható, hogy Claudia Pop 19 pontos teljesítményéhez senki sem tudott felnőni, talán ennek is köszönhető, hogy a gárda nem tudta kiharcolni a harmadik meccs lehetőségét. Szégyenkezni azért nincs miért, hisz a VSK két éves élvonalbeli szereplés alatt egy harmadik és egy negyedik helyet, valamint egy Román Kupa-döntőt tud felmutatni.

A bajnokságot mellesleg a toronymagas favorit Targoviste nyerte, amely a döntő harmadik meccsét is megnyerte (az aranycsata három nyert meccsig tart) az Aradi ICIM ellen.

Szatmárnémeti VSK-Sepsiszentgyörgy 64:77 (18:22, 20:17, 9:22, 17:16)
A szatmári pontszerzők: C. Pop 19, Drăgoescu 11, Hardy 9, Ciocan 7, Pavel 6, Povilonyte 5, Ivan-Urse 5
Játszott még: Pricop.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: