2010-05-12 17:53:01• hírek • Szatmar.ro

A Szentgyörgy lesz a VSK ellenfele

Némi meglepetésre az Arad jutott a fináléba, így a háromszéki gárda játszhat a bronzért.

Miután a román női kosárlabda-bajnokság első elődöntőjében érvényesült a papírforma és a Targoviste kettős győzelemmel búcsúztatta a Szatmárnémeti VSK-t, addig a másik ágon borultak az esélyek.

Az Arad ugyanis a harmadik meccsen 77-61 arányban legyőzte a Sepsiszentgyörgy csapatát és ezzel megnyerte a két győzelemig tartó párosítást. Ami a meglepetést még teljesebbé teszi, az az, hogy a körösvidéki csapat Háromszéken tudott nyerni. Ez pedig azt jelenti, hogy a székely gárda lesz majd a VSK ellenfele a bronzcsatában. Stacey Nolan (aki korábban dolgozott a szentgyörgyi kispadon is) csapata 2008 után jutott be a fináléba, két évvel ezelőtt ráadásul nyerni is tudtak - pont a Sepsiszentgyörgy ellen.

Ami a VSK-t illeti, nehéz megmondani, hogy melyik ellenfél feküdt volna a leginkább. Az tény, hogy a szatmáriak az alapszakaszban mindkét meccsüket elveszítették a háromszékiek ellen (67-61 és 68-63 arányban). Viszont az egyedüli, egyenes kieséses találkozón, a Román Kupa elődöntőjében a szatmáriak 83-76 arányban legyőzték Veres Attila csapatát.

A két döntő küzdelmei pénteken kezdődnek: az aranyért három, a bronzért viszont két győzelmet kell aratniuk a csapatoknak.

A döntő menetrendje:
május 14: Târgovişte-Arad
május 15: Târgovişte-Arad
május 18: Arad-Târgovişte
május 19: Arad-Târgovişte (ha szükséges)
május 22: Târgovişte-Arad (ha szükséges)
A kisdöntő menetrendje:
péntek: Sepsiszentgyörgy-Szatmárnémeti
május 18: Szatmárnémeti-Sepsiszentgyörgy
Május 21: Sepsiszentgyörgy-Szatmárnémeti (ha szükséges)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: