2010-05-19 17:49:17• hírek • Szatmar.ro

Fizetéscsökkentés és keretátalakítás

A VSK vezetőségénél kiverte a biztosítékot a lányok keddi produktuma.

A sepsiszentgyörgyi összecsapás után a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata a hazai meccsét is elveszítette a bronzcsatában, így a gárda a tavalyi harmadik hely után idén lemaradt a dobogóról.

A keddi eredmény és főleg a mutatott játék enyhén szólva sem okozott osztatlan sikert az egyesület vezetőinél, az igazgatótanács szerdai ülésén pedig döntés született arról, hogy fizetéslevonással büntetik meg a gárdát. „A lányok teljesítménye kritikán aluli, szégyenteljes volt, csalódást okoztak a közönségnek is, amely megérdemelte volna, hogy az utolsó hazai meccsen nagyobb odaadással küzdjenek. A gyenge játéknak lesznek következményei is, ami a fizetéslevonásban fog majd konkretizálódni", mondta Kereskényi Gábor, a grémium elnöke. Ugyanakkor hozzátette, hogy a szezonban nyújtott teljesítmény összességében elfogadhatónak minősíthető.

Dan Fleseriu edző szerint a csapat hozzáállása hagyott némi kivánnivalót maga után és a motivációs probléma keserítette el őt leginkább. „Nagyon szomorú vagyok a csapat hozzáállása miatt, a lányok túl korán letették a fegyvert, feladták a küzdelmet. Ezen a meccsen bebizonyosodott, hogy a Sepsiszentgyörgy öt emberrel is jobb csapat volt, nekünk egyszerűen harcosabban, nagyobb akarattal kellett volna játszanunk", mondta.


A Sepsiszentgyörgy Szatmáron is jobbnak bizonyult
A Sepsiszentgyörgy Szatmáron is jobbnak bizonyult


Ám hozzátette, hogy az éremnek nem csak fekete oldala van: „Nézzük meg a pohár teli felét is, a csapat újoncként a tavaly bronzérmes lett, és most is bejutottunk a négy közé, a Román Kupában döntőt játszhattunk, és a Final Fourba jutottunk a Közép-Európa Kupában is. Sokat tanultunk ebből az idényből, amit lehet majd hasznosítani a következő szezonban, és remélem az sikeresebb lesz", mondta a szakember.

Abban viszont mindkét sportvezető egyet értett, hogy a keretben komoly változásokra van szükség. Mindketten elmondták, hogy konkrétumokról még nem tudnak beszámolni, de reményeik szerint a hónap végére körvonalazódik majd a csapat gerince. És ez a férfi kézilabda-csapatot is érinti, tette hozzá Kereskényi.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: