2009-01-07 10:09:40• hírek • Csenteri Judit

Fizetés vagy nyugdíj

Az új Kormány egyik első intézkedéseként hozott rendelet választás elé állítja a közintézmények nyugdíjas alkalmazottait.

A hétfőn életbelépett rendelet értelmében ugyanis ezeknek az alkalmazottaknak immár választaniuk kell a nyugdíj és a fizetés között.

Az alkalmazott nyugdíjasok 15 napon belül függeszthetik fel a nyugdíjukat az alkalmazás idejére, ellenkező esetben munkaszerződésüket kell felbontaniuk. 

E rendelet a legérzékenyebben talán a tanintézmények és a színházak alkalmazottait érintik, hiszen mindkét intézmény esetében igen sok nyugdíjas töltött be még hivatalos állásokat. 

A tanév közepén hozott intézkedések nagymértékben veszélyeztetik az oktatást, miután – a mediafax.ro hírportál információi szerint – csaknem 6.300 nyugdíjas pedagógus dolgozik jelenleg is a tanügyben. 

A kormányrendelet kihat továbbá a színházak működésére is, hiszen a különböző előadásokban több híres, de már nyugdíjas színész is szerepel országszerte. A polgármesteri hivatalokban, a helyi és megyei tanácsokban szintén dolgoznak nyugdíjasok.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: