2020-02-22 08:57:30• hírek • Hirado.hu

Fizet a Facebook a hangfelvételekért

A társaság felkéri a felhasználókat, hogy egy rövid üzenet mellett olvassák fel barátaik nevét, melyet a mesterséges intelligencia rendszerének fejlesztésére, a beszédfelismerés javítására használnak majd fel.

Az új program azután jött létre, hogy a Facebook azon társaságok egyike volt, amelyekről azt találták, lehallgatják a felhasználók privát hangfelvételeit az MI képzési programok keretein belül, anélkül, hogy tájékoztatnák a felhasználókat – írja az Independent.
 

Azt is felfedezték, hogy a Google, az Apple, az Amazon és a Microsoft lehetővé tette az emberek számára, hogy meghallgassák a felvételeket, és átírják azokat az automatizált szolgáltatások javítása érdekében.

Az új eljárás lehetővé teszi, hogy a Facebook összegyűjtse felhasználóinak hangját, a beszélők tudtával és beleegyezésével. Más cégek – köztük az Apple – új, átláthatóbb rendszereket vezettek be a hangfelvételek megszerzéséhez.
 

A Facebook új rendszere a „Kiejtések” – Pronunciations – elnevezésű program részét képezi, és része a Viewpoints-alkalmazásnak, amelyet marketingadatok gyűjtésére használ.

Lassan megjelenik a közösségi oldalon az Egyesült Államokban élő, 18 évesnél idősebb és több mint 75 baráttal rendelkező felhasználók körében. Meg fogják hívni őket a Viewpoints-alkalmazáson keresztül, és lehetőséget kínálnak felvételeik eladására.
 

Ha csatlakoznak, felkérik őket, hogy mondják ki a „Hey, Portal” kifejezést, majd utána valaki keresztnevét a barátaik listájáról, majd kétszer rögzíteniük kell a szavakat, és legalább tíz nevet is a barátaik közül.

A program a felhasználók számára csak kétszáz pontot ad a Viewpoints-alkalmazásban. Ez nem elég, legalább ezer pontra van szükségük ahhoz, hogy pénzt kapjanak, és az is csak 5 dollárt – nagyjából 22 lejt – ér majd. A felvételek nem kapcsolódnak a felhasználók profiljához, és engedély nélkül nem osztják meg őket az oldalon.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírusstatisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: