2008-07-04 10:15:48• hírek • Csenteri Judit

Londonban sem egyszerűbb a terhesség megszakítása

A 11 éves kislányon még nem végzik el a terhesség-megszakító műtétet a Marie Stopes klinikán.

A Neamt megyei kislányon még nem végzik el a terhesség megszakító beavatkozást a londoni Marie Stopes klinikán. 
 
A romániai 11 éves kislány, aki 19 éves nagybátya megerőszakolt, immár 22 hetes terhes. Miután Romániában eleinte nem akarták elvégezni a terhesség megszakítását, a kislányt szülei Londonba vitték. Egy romániai, Londonban letelepült nő felajánlotta a családnak, hogy állja az abortusz során felmerülő költségeket.

A terhesség megszakítását a Marie Stopes magán klinikán szerették volna elvégeztetni a szülők. Itt azonban nem végezhetik el a beavatkozást, mivel a kislány még nem töltötte be az Angliában ilyen esetekben legális tizenkettedik életévét. Ahhoz, hogy egy magán klinikán egy 12 évesnél fiatalabb kislánynak terhesség megszakítást végezzenek, a hatóságok külön engedélyére lenne szükség.

A magánklinika vezetői úgy döntöttek, hogy a kislányt átküldik egy állami kórházba, ahol nincs szükség ezen külön engedélyek megszerzésére és a költségeket is a magánklinika számlájára írják majd.

A keddre programozott beavatkozást azonban az orvosoknak el kellett halasztaniuk, mert a hatóságok úgy döntöttek, hogy minden, Romániában elvégzett analízis eredményét le kell fordítani angol nyelvre. A hatóságok így akartak meggyőződni arról, hogy a kislány abortusza teljesen legális Angliában.

Cs. J.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: