2006-02-14 00:08:24• hírek • Szatmar.ro

Utolsó helyen az egészségvédelemben

Románia az európai országok közül az utolsó helyen áll az egészségvédelemben
A pénzalapok felhasználásának átláthatatlansága, az érdekellentétek szövevénye a korrupció elmélyítette az egészségügyi rendszer gondjait.

Románia az európai országok közül az utolsó helyen áll az egészségvédelemben, ezért szükség van egy olyan törvényre, amely kiemeli az országot ebből a helyzetből - nyilatkozta ma a Parlament két házának együttes ülésén Călin Popescu Tăriceanu miniszterelnök.


A kormányfő rámutatott, Romániában az unió tagállamaihoz képest nagyarányú a halandóság: ezer lakosból csaknem 12, míg az Európai Unióban ez az arány 8. A miniszterelnök szerint az egészségügyi rendszernek folyamatosan több pénzt juttattak, mégis az alapok nem megfelelő felhasználása miatt, a lakosság egészségi állapota fokozatosan romlott. Călin Popescu Tăriceanu ezzel magyarázta, miért vállal felelősséget a kormány az egészésügy reformját célzó törvénycsomagért. A Szociáldemokrata Párt időközben bejelentette: a NRP-tal közösen bizalmatlansági indítványt nyújt be a felelősségvállalás kapcsán, illetve az Alkotmánybírósághoz fordul.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: