2011-03-10 13:07:05• hírek • Tóth Klarissz

Fitt nap tanároknak és diákoknak

Tanárok és diákok figyelem, a kifogások ideje lejárt! Március 12-én szombaton kihagyhatatlan alkalom adódik arra, hogy a hétköznapi agyizom-edzésen kívül, egy nyílt nap keretében végre közösen mindenki megmozgassa az ellustult testizmokat is.

Nincs szükség különösebb tanulmányra ahhoz, hogy megállapítsuk, napjaikban egyre több diák szenved a rossz testtartás miatt kialakult hátproblémáktól illetve az ebből adódó különböző betegségektől. Az általános tapasztalat a szatmáriak körében is azt mutatja, hogy a diákok kevésbé szeretik a tornaórát, iskolán kívül ritkán és keveset mozognak, idejük java részét az iskolapadban és a számítógép előtt töltik.

Másodsorban az iskolai tantervben nem szerepel az egészséges életmódra nevelés. A testnevelést tanítók ugyan igyekeznek óráikon az egészségfejlesztő testmozgás feladatait színesebbé tenni, de a tanulók testtartásának javítása nem minden esetben valósítható meg az adott tornaóra keretében. Az iskolai testnevelő órákból hiányoznak azok a edzésformák, amelyek teljes körű, összetett mozgást biztosítanak.

A tanárok hasonló helyzetben vannak, mint a diákok. A sok munka, a családi élet, esetenként a magánórák miatt többségük hajlamos lemondani a mozgásról, aminek előbb-utóbb megtapasztalják a negatív hatásait. Így nem meglepő, hogy az évek előrehaladtával munkaköri feladataikat nem tudják hatékonyan teljesíteni.

A PrimaGym aerobic, cycling és fitnesz center ezidáig megannyi akcióval rukkolt elő, ezúttal a tanárok és diákok egészségének illetve jobb kondíciójának előmozdítását tűzte ki célul. Az „Egészségesen élni jó!" fitt nyílt nap keretében, a Szatmárnémeti Református Gimnázium, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium valamint a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont tanárainak és diákjainak alkalmuk adódik bebizonyítani azt, hogy igenis fontosnak tartják, hogy az iskolai órák végeztével rendszeresen mozogjanak.

Március 12-én szombaton 10 órai kezdettel a diákok és tanárok ingyenesen a következő programokon vehetnek részt:

10.00 - 11.00 Kondi Aerobik

11.00 - 12.00 Pilates

10.00 - 13.00 A fitnesz terem edzőgépeinek kipróbálása, edzői felügyelet mellett

Helyszín: a PrimaGym aerobic, cycling és fitnesz center Szatmárnémeti, Petőfi Sándor u. 45 szám/5 emelet.

Mindazok, akik ezen a napon váltanak bérletet, 10 százalékos kedvezményben részesülnek. Ráadásul egész évben 50 százalékos kedvezmény várja az 50 év felettiket és a 18 éven aluliakat! Mert egészségesen élni jó! Gyere  el, és győződj meg te is, hozd magaddal kedvenc tanárod és az oszid is!



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: