2012-03-13 21:06:28• hírek • ITcafe.hu

Firefox: készül a Windows 8-as kiadás

A Mozilla egyelőre teszteli, hogy lehet-e használható böngészőt írni Metro stílusban. Ha igen, a második félévre elkészül a béta.

A múlt héten elkezdődött a Firefox Metro stílusú verziójának fejlesztése - írta meg a böngésző egyik programozója a blogjában. Amint az ismert, a készülő Windows 8-ban ezt a Windows Phone 7-ben megismert stílusnyelvet erőlteti a Microsoft, a cég tervei szerint az új alkalmazások java része ezt használja majd. A Mozilla az elterjedt böngészők fejlesztői közül a múlt hónapban elsőként jelezte, hogy szerepel a tervei között ennek a felületnek a támogatása.

Az amerikai PC World hívta fel rá a figyelmet, hogy a vázlatos ütemterv szerint az idei második negyedévben elkészül egy olyan technológiai demó, amelynek célja, hogy bemutassa: a Firefox megvalósítható a Metro környezetben is. Ennek sikerétől függően következnek majd az alfa- és béta-verziók a második félévben.

A fejlesztésről hírt adó programozó a blogposztban leírja: a Windows 8 háromféle alkalmazástípust támogat: hagyományos asztali szoftvereket, Metro-appokat és Metro stílussal okosított desktop böngészőket - a Firefox az utóbbi kategóriába kerül majd. Ennek előnye, hogy a browser mind asztali, mind Metro stílusú programként futtatható lesz majd a telepítés után, és hozzáfér a legtöbb Win32 API-hoz, nem csupán a metrós programozási környezet Windows Runtime (WinRT) API-jához.

A cikk folytatása az ITcafe.hu oldalon olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: