2015-12-14 15:18:21• hírek • Kocsis Zoltán

Fiorentina-Tottenham, OM-Bilbao – remek derbik az EL-ben

Skandináv kiscsapatot kapott a Bajnokok Ligája nagy vesztese, a Manchester United és a címvédő, szintén a királykategóriából kieső Sevilla. Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nyoni székházában hétfő délután sorsolták ki a második számú európai kupasorozat 16-os döntőjének párosítását.

A február második felében esedékes szakasz legnagyobb csatáját talán az olasz Fiorentina és az angol Tottenham párharca ígéri. A két gárda az előző szezonban már vívott két remek meccset egymással, akkor az olaszok meglepő fölénnyel, 3-1-es összesítéssel jutottak tovább.

Hasonlóan színvonalas mérkőzéseket és remek estéket ígér továbbá a Borussia Dortmund - Porto, a Galatasaray - Lazio, az Olympique Marseille - Athletic Bilbao, a Sporting Lisszabon - Bayer Leverkusen, a Sahtar Donyeck - Schalke vagy a Villarreal - Napoli páros.

Nem panaszkodhat a sorsolásra a Manchester United és a címvédő Sevilla sem: előbbi a Midtjyllandot, utóbbi a Moldét kapta. Igaz, a dánok a selejtezőben már búcsúztattak egy angol csapatot, a Southamptont, míg a norvégok csoportelsőként jutottak tovább. Bogdán Ádám csapata, a Liverpool a német Augsburggal, a Vanczák Vilmost soraiban tudó Sion a portugál Bragával játszhat.

Az Európa Liga 16-os döntőjének párosítása: (február 18-25.):
Valencia - Rapid Wien
Fiorentina - Tottenham
Dortmund - Porto
Fenerbahce - Lokomotiv Moszkva
Anderlecht - Olimpiakosz
Midtjylland - Manchester United
Augsburg - Liverpool
Sparta Prága - Krasznodar
Galatasaray - Lazio
Sion - Braga
Sahtar Donyeck - Schalke
Olympique Marseille - Athletic Bilbao
Sevilla - Molde
Sporting Lisszabon - Bayer Leverkusen
Villarreal - Napoli
St. Etienne - Basel

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: