2012-04-19 18:52:37• hírek • Póti Orsolya

Filmzenés koncert a filharmonikusok előadásában

Filmzenékből adott koncertet április 19-én a „Dinu Lipatti" Filharmónia zenekara Shinya Ozaki japán karmester vezénylésével. A koncertet április 20-án, péntek este is megismételik.

A Szatmárnémeti „Dinu Lipatti" Filharmónia zenekara csütörtök este újabb különlegességgel örvendeztette meg a zenekedvelő közönséget. A két órás műsor keretében felcsendültek Hollywood klasszikus filmslágerei - többek között a Grease, a Love Story, az Óz a nagy varázsló, a Hegedűs a háztetőn, a Rózsaszín párduc, a Tánckar,  a Forrest Gump, a Macskák, valamint a Karib-tenger kalózai című mozik és musicalek híres dalai.

Az estét a filmzeneírás legnagyobbja, John Williams műve vezette be, majd a Hegedűs a háztetőn című musical kísérőzenéje után az Oscar-díjas filmdal, a Moon River következett. Ezután felcsendültek a közismert musical, a Grease slágerei, majd Dorothy dala, az Over the Rainbow hangzott el az Óz a nagy varázsló című filmből. 

A zenekar a továbbikban olyan neves filmzeneszerzők dalait játszotta, mint Henry Mancini és Alan Silvestri, de elhangzott a Memory című dal a Macskák című musicalből és a legjobb Beatles dalok is felcsendültek.  

A szatmári filmzene koncertek minden évben nagy sikert aratnak, ezt bizonyítja az is, hogy a zenekar minden egyes alkalommal telt ház előtt játszik. Aki lemaradt a csütörtöki hangversenyről, az április 20-án, péntek este 18.30 órától részt vehet a megismételt hangversenyen.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: