2010-10-14 08:44:10• hírek • Póti Orsolya

Filmvetítés Nagykárolyban

A Nagykárolyi Kulturális Központ filmbemutatóra hív minden kedves érdeklődőt. Marian Crisan, „Morgan" című román nagyjátékfilmje kerül vetítésre a Szent László Közösségi Házban, az egykori 9 Mai Club helyén.

A filmvetítésre péntek este két alkalommal is sor kerül: 17 órától a diákok tekinthetik meg a román rendező legújabb filmjét, 3 lej ellenében, 19 órától pedig a felnőttek vehetnek részt a bemutatón, 5 lej ellenében.

A „Morgen" című komédia Marian Crisan legelső nagyjátékfilmje, amely Nagyszalontán játszódik. A film a csendes, egyszerű szalontai férfi és az eleven, dinamikus törökországi menekült kapcsolatáról szól, és ehhez a rendező megtalálta a tökéletes partnereket Hatházi András és Yalcin Yilmaz személyében.

A 40 éves Nelu (Hatházi András) egy nagyszalontai szupermarketnél dolgozik, mint őr. Napjai egyformán telnek: hajnalonként horgászik, napközben dolgozik, az estéket pedig otthonában tölti. A férfi egy városszéli házban él feleségével, és épp a tető javításával foglalatoskodnak...

Egy nap valami különös történik vele: egy törökországi menekült akar illegálisan átkelni a határon... A menekült pénzt ajánl fel Nelunak, ha segít neki ebben. A férfi nem érti pontosan mit is akar a török, de elfogadja a pénzt, és megígéri: segít majd holnap... Morgen...



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: