2010-06-12 11:49:58• hírek • MTI

Filmsztárok a királynő kitüntetési listáján

A nemzetközi filmvilág sztárjainak nevei sorakoznak a brit uralkodó 96 oldalas idei születésnapi kitüntetési listáján.

A listát hagyományosan II. Erzsébet királynő júniusban esedékes hivatalos születésnapján teszik közzé.
A szombaton ismertetett 2010-es névsor legismertebb kitüntetettjei között van , a walesi születésű Oscar-díjas színésznő - Michael Douglas felesége -, aki a Brit Birodalom Rendjének parancsnoki fokozatában (CBE) részesül.

A Sir előnév viselésére jogosító lovagi rangra emeli az uralkodó a 75 éves, dél-afrikai születésű írót, Ronald Harwoodot, akit Roman Polanski A zongorista című, 2002-ben készült filmjének forgatókönyvéért szintén Oscarral díjaztak.
Sophie Okonedo, akit Oscarra jelöltek a Hotel Rwanda című filmben nyújtott alakításáért, a Brit Birodalom Rendjének tiszti fokozatát (OBE) veheti át a királynőtől a Buckingham-palotában.

A sport kiválóságai közül David Coulthard egykori Forma 1-es autóversenyző és Amy Williams, a vancouveri téli olimpia úgynevezett szkeleton szánkóversenyének bajnoka járulhat az uralkodó elé, a Brit Birodalom Rendjének tagja (MBE) kitüntetés átvételére.

A 27 éves Amy Williams harminc éve az első brit, aki téli olimpián, nem csapatversenyben aranyérmet nyert.
Az idén 84 esztendős II. Erzsébet királynő születésnapját csak a kerek évfordulók alkalmából ünneplik annak tényleges napján, vagyis április 21-én; a "hivatalos" születésnap színpompás rendezvénye, a Trooping the Colour egyéb években - ahogy az idén is - júniusban, rendszerint a hónap második szombatján esedékes.


Catherine Zeta Jones-t is kitüntetik
Catherine Zeta Jones-t is kitüntetik


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: