2013-01-05 10:23:29• hírek • Póti Orsolya

Festményekből és fotókból nyílt kiállítás

Január 4-én festmény és fotókiállítás nyílt a szatmárnémeti Art Caffé Kávézóban Seletye Renáta, az „Aurel Popp" Művészeti Líceum diákjának munkáiból.

Seletye Renáta tárlatával zárul a Nomanid Productions által szervezett „Bi0-GrapH" című sorozat, mely 2012. október végén indult Szatmárnémetiben és melynek keretében közel tíz fiatal szatmári képzőművész mutatta be alkotásait.

A többrészes képzőművészeti kiállítássorozat elsősorban grafikusok munkáit mutatta be, de egyes tárlatok anyagát grafikákon kívül, akrilrajzokból és festményekből állítottak össze a fiatal művészek.

Az Art Cafféban megrendezett kiállítások igencsak felkeltették a szatmárnémeti „Aurel Popp" Művészeti Líceum tanárainak és diákjainak érdeklődését, így a tárlatok többsége a tanintézmény jelenlegi és egykori tanulóinak alkotásaiból nyílt.

A sorozat záróakkordjaként festmények és fotók kerülnek bemutatásra január 4-től két héten keresztül a már említett kávézóban. Az érdeklődők Seletye Renáta, a művészeti líceum XII. osztályos diákjának alkotásait - festményeit és fotóit - láthatják.

A festészet szakon tanuló diáklány Lola Scripor tanárnő irányításával készítette a kiállításon bemutatott négy festményét, melyek közül a legrégebbi a tavalyi kányaházi alkotótáborban készített tájkép. Mivel Renáta szenvedélye a festés mellett a fotózás, ezért néhány fotóművészeti alkotását is megosztja az érdeklődőkkel.

Renáta elmondása szerint nagyobb vonzalmat érez a fényképezés iránt, ezért érettségi után tanulmányait a temesvári művészeti egyetem fotó és videó szakán folytatja.

A tervek szerint a Nomanid Productions Szervezet új struktúrában folytatná kiállítási tevékenységeit: szatmári fotósok munkáit mutatná be majd egy újabb sorozat keretében.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: