2012-05-23 16:52:02• hírek • Póti Orsolya

Filharmónia: városnapi koncert és egyéb rendezvények

Antonio Vivaldi, A négy évszak című műve csendül fel május 25-én a szatmárnémeti Share Tora Zsinagógában. A közönség a helyi filharmónia kamarazenekara, a Consonantia és a Szabolcsi Szimfonikus Kamarazenekar előadását hallhatja.

A városnapi rendezvények sorozata szinte minden évben a „Dinu Lipatti" Filharmónia által szervezett rendkívüli előadással nyílik. Idén sem lesz ez másként, csak ezúttal az ünnepi koncertnek nem a Szatmárnémeti Római Katolikus Székesegyház, hanem a zsidó hitközség egyetlen imaháza, a Share Tora Zsinagóga ad otthont.

„Véleményem szerint, a szatmári zsinagógának kiváló az akusztikája. De nem ez volt az egyetlen ok, amiért ezt az épületet választottuk ünnepi koncertünk helyszínéül. Tudniillik, hogy nagyon jó kapcsolatot ápolunk a zsidó hitközséggel, és ez alkalommal meghívásuknak tettünk eleget" - mondta el Fátyol Rudolf, a filharmónia vezetője a Szatmár.ro-nak.

A zsinagógában május 25-én, péntek este 18.30 órától a zeneirodalom egyik legnépszerűbb alkotása, Vivaldi, A négy évszak című műve csendül fel a Consonantia és a Szabolcsi Szimfonikus Kamarazenekar előadásában.

A pénteki rendezvényt egy kamarakoncert és egy zongorahangverseny előzi meg szintén a filharmónia szerevezésében. Május 23-án, 18.30 órától a Trio Encanto lép fel, míg csütörtök este 18.30 órától a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Egyetem két végző hallgatója - Almási Kitti és Fehér Nikolett - ad zongorahangversenyt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: