2017-05-25 14:23:48• hírek • Szatmár.ro

Figyelni kell az Apaservre és az ingatlan-befektetésekre

Ülésezett csütörtökön Szatmárnémeti városi tanácsa.

Rendes havi ülését tartotta csütörtökön Szatmárnémeti városi tanácsa. Ennek keretében két közszolgáltatás anyagi helyzete kapcsán is szavaztak a tanácsosok. A Transurban helyzete stabil, ám a Zsók Csaba vezette Költségvetési és gazdasági bizottság az Apaserv esetében úgy gondolta, hogy fontos lenne a nagyobb odafigyelés és a háromhavonkénti ellenőrzés.

"A vízszolgáltatónak 2015-ben 51,3 millió lejes forgalma volt, ebből 7,9 millió lej volt a nyereség. 2016-ban a forgalom már csak 49,9 millió lej volt, amiből a nyereség 2,9 millió lej. A 2017-es évi előrejelzéseket illetően még rosszabb eredményekre számíthatunk, ezért kell szerintem jobban figyelni a cégen belüli gazdálkodásra. Az nem lenne elfogadható, ha a gondatlan gazdálkodás miatt víz- és kanalizálási illetéket kellene növelni" - mondta Zsók.

A Lucian Blaga utcában felépítendő lakópark ügyében az urbanisztikai bizottság nemmel szavazott, ugyanis az épületek elé emésztőgödröket teveztek, holott a közelben van kanalizálási hálózat. A tervező szerint erre azért volt szükség, mert a környezetvédelmi engedély kibocsájtásához ez elengedhetetlen. Ám mint kiderült, a tervezet több sebből is vérzik, a területek telekkönyvi kivonatainak érvényessége már lejárt, ugyanúgy ahogy a hasznosságot igazoló irat is. A tanácsosok a tervezet esetében a döntést elhalasztották.

A Macului utcában található területek felparcellázása és beépítése ügyében viszont elutasították a városrendezési tervet. Ez az utca a Pirosberek mellett, Szatmárudvari határában van. Arrafelé pedig a város nem tervezi a közművesítést.

Ressler Stefan, a jogi bizottság vezetője szerint nagyon kell figyelni a hasonló esetekben, ugyanis megtörténik, hogy az ingatlanbefektető felparcellázza és eladja a területeket, a közművesítésről pedig nem gondoskodik, holott ez a feladata lenne. A városi költségvetés viszont nem nő olyan ütemben, hogy minden új lakópark esetében gondoskodni tudjanak az útépítésről és a közművesítésről.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: