2009-10-01 15:43:12• hírek • Ferenczi Noémi

Figyelmeztették az iskolákat

Szeptember 30-án tették közzé az érettségi módszertanát. A pedagógusok aggódnak, hiszen már januárban megkezdődik a vizsgáztatás. Kónya szerint, nincs ok az aggodalomra.

A törvény szerint, október 15-ig kell közzétennie a minisztériumnak a vizsgák módszertanát. Ezt a dátumot figyelembe véve, nem késlekedtek az érettségi módszertanának ismertetésével, mégis sok pedagógus aggódik az érettségi lebonyolítása, a diákok felkészülése miatt.

„A legtöbb módosításról már előre tájékoztatták a tanintézményeket, így sok dologra előre fel lehetett készülni. Még van néhány hónap a felkészülésre, azonban kértük a tanintézmények vezetőit, hogy azonnal lássanak hozzá a szervezéshez"- mondta el a Szatmár.ro-nak Kónya László főtanfelügyelő-helyettes.

A különböző módosításokat pozitívan értékelte a főtanfelügyelő-helyettes. Az informatika, mint kötelező vizsgatantárgy bevezetésével kapcsolatba elmondta, a diákok javára válik, hiszen a számítógépes ismeretek elsajátítása ugyanolyan fontos a huszonegyedik században mint legalább egy idegennyelv ismerete. Az elmúlt években a megye minden iskoláját megfelelően felszerelték informatikai berendezésekkel, így minden diák számára biztosított a lehetőség, hogy a felkészüljön a vizsgákra. Ugyanakkor pozitívumként könyveli el a nullától száz pontig való pontozás bevezetését is, mivel ez a rendszer lehetővé teszi, hogy a kapott osztályzat jobban tükrözze a diák teljesítményét.

A vizsgák időpontjai vonatkozóan elmondta, a szóbelik korai lebonyolítása miatt az érettségizőknek több idejük marad az írásbelikre való felkészülésre és mivel az írásbelik időpontját is előre hozták, közel két héttel hamarabb lezárul a vizsgáztatás.

Szilágyi Éva, a Református Gimnázium igazgatónője aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy ilyen későn ismertették az érettségi módszertanát. Szerinte, nagyon sok dolog még bizonytalan, mint például az, hogy a teológia szakos diákok vizsgázhatnak-e majd teológiából, arról nem is beszélve, hogy a tananyag beosztása sem a januári érettségihez volt beütemezve.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: