2018-05-07 10:31:16• hírek • Bede Emőke

Figyelmeztető sztrájk a megyei kórházban

Országszerte figyelmeztető sztrájkba kezdtek az egészségügyben dolgozók, ugyanis elégedetlenek a nemrég életbe lépett bértörvénnyel, melynek következtében többek fizetése is csökkent.

Ehhez a megmozduláshoz csatlakoztak 9 és 11 óra között a szatmári kórház alkalmazottai is, a helyszínen még azok a munkatársak is megjelentek, akik egyébként szabadnaposak voltak. A legújabb bértörvény negatívan leginkább az ápolókat, a biológusokat az adminisztratív területen dolgozókat érinti, de Szatmárnémetiben több orvos is szolidaritását fejezte ki és csatlakozott a sztájkolókhoz. A sürgősségi osztályon a tiltakozás ellenére is zavartalanul folyt a munka.
 

Az egészségügyi szakszervezet arra törekszik az országszerte megrendezett mozgalommal, hogy tárgyalóasztalhoz kényszerítse a kormányt és elérje, az orvosok fizetésével arányosan nőjön a hierarchia alacsonyabb szintjén elhelyezkedők bére is. A hétfő délelőtti megmozdulás figyelmeztető akció volt, azonban ha továbbra sem épül ki konstruktív párbeszéd a két fél között, a Sanitas pénteken általános sztrájkba kezd.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: